Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Espanjalaisittain tehty lohiburgeri tarjotaan sitruunaisten jättiravunpyrstöjen, manchegojuuston ja täyteläisen romescokastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Vaikea

Lohiburgerit

Ainekset

Lohipihvit
500
g
ruodotonta lohta
2
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunan mehua
2
kananmunaa
½
dl
korppujauhoja
3
rkl
hienonettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
2
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
Lisäksi
12
raakaa jättiravunpyrstöä
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
valko- tai mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunan mehua
4
sämpylää
4
rkl
majoneesia
100
g
viipaloitua manchegojuustoa
muutama
salaatinlehti
1 1/2
dl
romescokastiketta (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kylmä lohifilee pieniksi kuutioiksi yleiskoneen kulhoon. Jos et omista yleiskonetta, voit käyttää sauvasekoitinta. Lisää oliiviöljy ja purista sitruunan mehu joukkoon. Aja karkeaksi massaksi. Lisää kananmunat, korppujauhot ja yrtit. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Anna massan vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Valmista tällä välin romescokastike.
  2. Muotoile massasta kostutetuin käsin 4 kookasta tai 6 pienempää pihviä. Ripottele hieman korppujauhoja päälle.
  3. Kuumenna grilliparila ja öljyä se hyvin. Paista pihvejä miedohkolla lämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Käännä varovasti. Kypsennysaika riippuu pihvien paksuudesta. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
  4. Paista jättiravunpyrstöt öljytyllä parilatasolla, noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.
  5. Paista halkaistuihin sämpylöihin rapea pinta. Voitele sämpylät majoneesilla.
  6. Kokoa hampurilaiset laittamalla leiville juustoa, salaattia, lohipihvit ja jättiravut. Viimeistele romescokastikkeella

 

Vinkki! Voit paistaa pihvit etukäteen, vaikkapa edellisenä päivänä ja lämmittää ne grillissä juuri ennen tarjoamista.

 

Juomasuositus: Lohiburgerille ja romescokastikkeelle sopii lempeän hedelmäinen, keskitäyteläinen saksalainen vehnäolut Hacker-Pschorr Hefe Weisse, 3,59 e/0,5 l. (Mikko Salmi)

 

Romescokastike

Ainekset

3
suippopaprikaa
2
valkosipulinkynttä
2
tomaattia
2
reilua palaa maalaisleipää
3
rkl
mantelirouhetta/1 dl kokonaisia manteleita
½
dl
öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
muutama
tippa
tabascoa
1
rkl
sokeria
1
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puolita paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Laita paprikat grilliritilälle siten, että puolikkaiden kupera kuoripuoli on kohti hiillosta. Grillaa paprikoita noin 5 minuuttia. Paprikoiden pinta saa tummua kunnolla. Voit myös paahtaa paprikat 225-asteisessa uunissa tai grillivastuksen alla kuoripuoli ylöspäin noin 10 minuuttia. Siirrä kuumat paprikat lujamuoviseen pakastepussiin 10 minuutiksia höyrystymään.
  2. Kuori valkosipuli. Halkaise tomaatit. Poista kovat kannat. Leikkaa leipäpaloista kuoret ja paloittele sisus.
  3. Ota lämpimät paprikat pussista ja vedä kuoret paprikoista sormin tai veitsen avulla.
  4. Laita kasvikset, leivät ja mantelit teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta kastike karkeahkoksi. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää puolikas leipäviipale.

 

Vinkki! Kastiketta tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan, mutta ylijäänyt romesco maistuu yhtä hyvin grillatun broilerin, possun tai maalaisleivän kanssa. Se on myös mainio perunasalaatin kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Stadin kanaburgeri

Ainekset

4
Vaasan Naughty BRGR sämpylää
4
Naughty BRGR kanapihviä
2
dl
maizenaa
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
curryjauhetta
1
tl
cayennejauhetta
1/2
tl
chilijauhetta
1
tl
savumaldonia
1/2
dl
hunajaa
1
rkl
tryffelisalsaa tai tahnaa
1
tl
valkotryffeliöljyä
1/2
pkt
HK Amerikan pekonia
6
rkl
Naughty BRGR Umamiketsuppia
2
tl
vihreätä Tabascoa
1
pkt
fetajuustoa
4
tl
Naughty BRGR Burgersuolaa
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paista pekonit rapeaksi pannulla, nosta ne leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä pieniksi muruiksi. Sekoita pekonimurut umamiketsupin kanssa kulhossa ja mausta seos vielä jalopeno tabascolla.
  2. Valmista tryffelihunaja. Sekoita pienessä kulhossa sekaisin hunaja, tryffelitahna ja valkotryffeliöljy. 
  3. Sekoita kulhossa maizena ja mausteet sekaisin. Mausta kanapihvit burgersuolalla kauttaaltaan ja pyörittele maizenaseoksessa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä isossa kattilassa leivitetyt kanapihvit kypsiksi, noin 5-7 minuuttia.
  4. Murustele fetajuusto valmiiksi ja paahda sämpylät joko pannulla tai uunissa 180 asteessa 3 minuuttia.
  5. Kokoa burgeri reseptin aineksista. Nauti!
Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Loviisan kalaburgeri

Ainekset

4
Vaasan Naughty BRGR sämpylää
600
g
siikafilettä, nahattomana ja ruodottomana
2
dl
Naughty BRGR Base Aiolia
1
dl
kevätsipulia, hienonnettuna
1/4
pnt
tilliä, hienonnettuna
4
rkl
Jalopeno Tabascoa
1
rkl
kapriksia ja kapristen lientä
1
rkl
suolakurkkua, hienonnettuna
2
keitettyä ja hienonnettua kananmunaa
1
rkl
dijonsinappia
2
anjovisfileetä, hienonnettuna
2
punasipulia
2
rkl
tuoretta timjamia, hienonnettuna
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maizenaa
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
olutta
1
dl
kivennäisvettä
1
l
rypsiöljyä
Maldonia
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa Base Aioli, hienonnettu kevätsipuli ja tilli, vihreä tabasco, kaprikset, kapristen liemi, hienonnetut suolakurkut, hienonnetut keitetyt kananmunat, dijonsinappi sekä hienonnetut anjovikset. Mausta maldonilla ja mustapippurilla.
  2. Sekoita punasipuliviipaleet, hienonnettu timjami, sokeri ja valkoviinietikka keskenään ja mausta seos maldonilla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Sekoita friteeraustaikinan kuivat ainekset ensin eli vehnäjauho, maizena ja leivinjauhe. Lisää sitten joukkoon koko ajan sekoittaen olut sekä kivennäisvesi. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita myös lautaselle tai matalaan astiaan valmiiksi hieman vehnäjauhoja, suolaa ja pippuria.
  4. Leikkaa siika tasakokoisiksi annospaloiksi ja mausta kala suolalla ja pippurilla. Pyörittele kalanpalat ensin vehnäjauhoseoksessa ja sitten friteeraustaikinassa.
  5. Friteeraa kalat isossa kattilassa kuumassa öljyssä. Öljyn tulisi olla lämmöltään 180 astetta. Sen voi mitata parhaiten esimerkiksi digitaalisella paistomittarilla. Liian kylmä öljy ei paista taikinaa rapeaksi ja taikina imee liiaksi öljyä itseensä, kun taas liian kuuma öljy kypsentää taikinan nopeasti mutta kala jää raa’aksi. Lisäksi jos öljy pääsee todella kuumaksi kuumenemaan, se voi syttyä itsestään palamaan, joka aiheuttaa rasvapalon. Ole siis varovainen kuuman öljyn kanssa.
  6. Kun kalanpalat on friteerattu, kokoa burgeri reseptin aineksista.
Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Ahvenanmaan Saltvik-burgeri

Ainekset

4
Vaasan Soft Bun sämpylää
4
Naughty BRGR burgerpihviä
4
Naughty BRGR cheddarjuustoviipaleita
1
punasipuli, viipaloituna
2
suolakurkkua, viipaloituna
2
dl
Naughty BRGR Base Aiolia
50
g
voita
1
punasipuli, kuutioituna
2
omenaa, kuutioituna
2
vartta
varsiselleriä, kuutioituna
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
dl
sokeria
1
dl
samppanjaa tai valkoviiniä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
tl
habanero tabascoa
1
prk
Naughty BRGR Umamiketsuppia
4
tl
Naughty BRGR Burgersuolaa

Työvaiheet

  1. Kuullota isossa kattilassa tai pannulla punasipuli, omena ja varsisellerikuutiot. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, sokeri, valkoviinietikka ja samppanja tai valkoviini sekä habanero tabasco. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes vihannekset ovat täysin pehmenneet ja lisää joukkoon Umamiketsuppi. Sekoita hyvin.
  2. Mausta burgerpihvit burgersuolalla kauttaaltaan ja paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli. Laita sitten cheddarjuusto pihvin päälle sulamaan.
  3. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa 3 minuuttia.
  4. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti.