
Nyhtöleivän innoittamana
Ajatuksen hampparin häpäisemisestä, sain suositusta nyhtöleipäohjeesta, eikä se huonoa olekkaan. Juuri nälän yllättäessä ei vaan ollut saatavilla muuta, kuin hampparisämpylöitä, pekonikuutioita ym. ohjeessa mainittuja tarpeita. Mikäli kanssakokkailijoilla tulee kehitysideoita, ne ovat todella tervetulleita, koska tuossa on kyllä potentiaalia.
Pekonikuutiohampurilainen
Ainekset
Työvaiheet
Sämpylä leikataan niin,että syntyneessä kuopassa pekonikuutiot pysyvät. Alapuolen leikkauspinnalle laitoin sämpylään hampparikastiketta ja yläpuoleen majoneesia, ketsuppia ja pikkasen sinappiakin.
Pekonikuutiot paistetaan pannulla ja lapataan ilman rasvoja sämpyläkuppiin.
Pekonikuutiokeon päälle laitetaan, annokseen valittu juusto ja sämpylä lihoineen juustoineen laitetaan mikroon, kunnes juusto on sulanut. Jos hamppariin ei tule sellaisia täytteitä, jotka pahastuvat lämmityksestä, voi kansipuolenkin laittaa sinne mikroon lämpenemään. Salaatit, kurkut, tomaatit ym. tuoreemmat täytteet on syytä olla lämmittelemättä.