Glorian ruoka&viinin kahvikakku on ihanan sitruunainen. Ihan kuin kotona Italiassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 palaa
Caprin sitruunakakku
Ainekset
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
3/4
dl
sitruunan mehua
1
dl
maitoa
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Koristeluun
tomusokeria
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (Ø 21 cm).
- Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja maito samalla sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 min. Kokeile kypsyys tikulla.
- Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.
Hei, tässä sitruunakakun ohje. Maukasta viikonvaihdetta
Tuon voi kaiketi tehdä kokonaan mantelijauheella ja jättää vehnäjauhot käyttämättä.
Sitä emme ole kokeilleet, joten emme valitettavasti osaa sanoa, miten jauhottomuus vaikuttaa rakenteeseen. Kerrothan meillekin, kun olet kokeillut, Riitta :)
Heippa!
Olisin myös kiinnostunut jos Riitta tai joku muu kokeilee tehdä kakun ilman vehnäjauhoja.
Todella hyvä, mutta rakenteeltaan mureneva. Kakku jäi keskeltä vielä hieman kosteaksi, silti oli niin mureneva, ettei palat pysyneet koossa. Maun puolesta jatkoon, mutta ei kovin mukava vierastarjoiltava, kun kakkupala murenee lautaselle.
Tämä kuulunee niihin kakkuihin, joiden maku ja rakenne paranevat, kun antaa kakun odotella leikkaamista rauhassa kuvun alla. Uskoisin, että vetäytymisaika korjaa murenevuusongelman.
Hei! Onko kukaan kokeillut tätä gluteenittomana?
Minkä kokoinen kakkuvuoka tässä täytyy olla?
1,5 litran kakkuvuoka on todennäköisesti juuri sopiva. Isompikin sopii tarkoitukseen, jos ei haittaa, että kakku jää matalaksi.
Italiassa syödään kakut kakkuhaarukalla. Tämän kuuluukin olla murenevainen. Mikäli haluaa kostutusta, Limoncello -likööri kruunaa kakun aikuisille. Vanhanajan vaniljäjäätelö käy kaikenikäisille. Tykkään. Kokonaan gluteenittoman saa kun laittaa puolet perunajauhoa ja puolet mantelijauhoa.
Tuli todella hyvä. Annoin vetäytyä vuoan alla. Pysyi mukavan kosteana. Jos vehnäjauhon korvaa perunajauholla niin tulee varmaan vielä murenevampaa.
Minusta leivinjauhetta pitää laittaa enempi. Nyt on kakku uunissa ja 2tl.leivinjauhetta. Nyt taitaa kohota riittävästi.