2 kurkkua
1 rkl suolaa
1 valkosipulin kynsi
2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
ripaus juustokuminaa
n. ½ tl hunajaa
Chunky tzatziki ( Samassa liemessä -ohjelmasta)
Työvaiheet
Valmistusohje
Kuori kurkut ja puolita pituussuunnassa. Lusikoi kurkkujen siemenet teelusikalla pois. Leikkaa kurkut peukalonpään kokoisiksi paloiksi kulhoon, ripottele päälle suola ja anna mehustua ainakin puolesta tunnista muutamaan tuntiin – suola imee kurkuista vettä ja napakoittaa niiden rakenteen.
Valuta kurkut siivilässä, huuhtele nopeasti kylmän veden alla ja painele kevyesti kuiviksi talouspaperilla. Laita kulhoon, raasta sekaan valkosipulinkynsi ja lisää loput ainekset. Sekoita ja anna vielä marinoitua puolisen tuntia kylmässä. Sekoita vielä kerran, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja koristele tuoreilla yrteillä