Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tätä tuhtia slaavilaisvaikutteista ruokaa meillä syötiin lasten kanssa sinä päivänä, kun erosta tuli totta. Sen jälkeen pelmenejä on syöty aina eron vuosipäivänä muistellen mustanpuhuvaa aikaa ja toisaalta juhlien asioita, jotka toivat pimeyteen valon.

Tätä tuhtia slaavilaisvaikutteista ruokaa meillä syötiin lasten kanssa sinä päivänä, kun erosta tuli totta. Sen jälkeen pelmenejä on syöty aina eron vuosipäivänä muistellen mustanpuhuvaa aikaa ja toisaalta juhlien asioita, jotka myöhemmin toivat pimeyteen valon.

Pelmeneitä syötiin eropäivänä, sillä niitä sattui olemaan pakastimessa. Onni onnettomuudessa, että pakastimessa oli juuri pelmenejä. En usko, että kalapuikoilla olisi ollut samanlaista vaikutusta. Venäläiset nyytit smetanoineen, suolakurkkuineen,hunajoineen ja punajuurineen sisältävät slaavilaisittain kaikki, mitä surun läpi kahlaamiseen tarvitaan. Kiireettömyys, vieraanvaraisuus, suvun ja ystävien läheisyys. Samat asiat sopivat kutakuinkin myös ilon painikkeeksi.

Oikeaoppisesti eropelmenit pitää maustaa kyynelillä. Jos niitä ei ole, suolakurkut ajavat asian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

EROPELMENIT

Ainekset

PELMENIT
2
pkt
liha- riista- tai sienitäytteisiä pelmeneitä pakasteena
3
dl
venäläistä tai turkkilaista jugurttia 3 dl
2
rkl
voita
1-2
kpl
valkosipulinkynsiä
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
4
kpl
punajuuria
VIERELLE
juoksevaa hunajaa
4-6
kpl
venäläisiä, muhkeita suolakurkkuja (Suomessa esimerkiksi Myrttinen valmistaa)
1-99
kpl
Yksi tai useampi henkilö, joka on kokenut eron

Työvaiheet

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolavedessä, noin puolisen tuntia koosta riippuen. Anna punajuurien jäähtyä hiukan, kuori ja paloittele ne kuutioiksi. Laita punajuuret tarjolle kulhoon, ja niiden päälle hiukan öljyä, suolaa sekä mustapippuria.

Sekoita jugurttiin puristettu valkosipulinkynsi, ja ehkä hiukan suolaa. Suolaa poistuu elimistöstä kyynelten mukana. Paloittele suolakurkut pitkittäin jokainen neljään osaan. Laita hunaja tarjolle astiaan.

Laita jäiset pelmenit sulattamatta kiehuvaan veteen isoon kattilaan ja keitä ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Lusikoi pelmenit reikäkauhalla syville lautasille. Jokainen ottakoon höysteeksi voita, suolakurkkuja, hunajaa, valkosipulijugurttia ja punajuuria sen minkä tarvitsee.

Yksinkertaista, mutta totta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla