ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 429 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Leipä loppu, ei hätää. Ohrarieskat syntyvät hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Ohrarieskat

Ainekset

1
kg
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
l
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan kylmää vettä nopeasti käsin sekoittaen. Rieskataikina saa olla mieluummin löysähkö kuin liian tiivis.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Paloittele kumpikin palanen 8 osaan. Muotoile noin 0,5–1 cm:n vahvuisia rieskoja. Käytä apuna reilusti jauhoja. Painele rieskojen pinnat rystysillä ja paina vielä haarukalla reikiä pintaan.
  3. Paista rieskat 275-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Rieska on kypsä, kun se kumisee ontosti pohjaan koputettaessa. Kääri rieskat paistamisen jälkeen leivinliinan, niin ne pysyvät pehmeinä. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pue mozzarellasalaatti uuteen asuun ja vaihda tomaatit vihreisiin kasviksiin. Vaihtele saatavuuden mukaan parsaa, herneenpalkoja, avokadoa tai vaikkapa broccolinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mozzarellasalaatti

Ainekset

8
vihreää parsaa
100
g
litteitä sokeriherneenpalkoja
1
dl
(pakaste)herneitä
½
tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2
tl
sitruunamehua
250
g:n
pallo mozzarellaa tai burrataa
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Yrttiöljy
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku yrttejä (esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa, minttua tai niiden sekoitusta)
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
tl
suolaa
Tarjoiluun
paahdettua maalaisleipää tai patonkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se yrtinlehtien kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy vähän kerrallaan sekoittaen. Aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  2. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Lisää herneenpalot ja herneet. Jatka keittämistä noin 1 minuutti. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen jäähtymään.
  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua. Nosta tarjoiluvadille. Lisää joukkoon valutetut vihreät kasvikset. Valuta päälle kastiketta. Laita päälle mozzarellaa, suolaa, pippuria ja sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

VINKKI: Haluaisitko tehdä yrttiöljyn etukäteen, mutta pelkäät sen tummumista? Kasta yrtit kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi, valuta kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kaikki vesi pois. Tee öljy samaan tapaan, kuin ryöppäämättömistäkin yrteistä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)