ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 418 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Leipä loppu, ei hätää. Ohrarieskat syntyvät hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Ohrarieskat

Ainekset

1
kg
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
l
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan kylmää vettä nopeasti käsin sekoittaen. Rieskataikina saa olla mieluummin löysähkö kuin liian tiivis.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Paloittele kumpikin palanen 8 osaan. Muotoile noin 0,5–1 cm:n vahvuisia rieskoja. Käytä apuna reilusti jauhoja. Painele rieskojen pinnat rystysillä ja paina vielä haarukalla reikiä pintaan.
  3. Paista rieskat 275-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Rieska on kypsä, kun se kumisee ontosti pohjaan koputettaessa. Kääri rieskat paistamisen jälkeen leivinliinan, niin ne pysyvät pehmeinä. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?