klo 11:01 | 18.6.2015
Viileä suklaakakku on klassikko, jota ei voita mikään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku
Ainekset
9
kpl
Digestive täysjyväkeksiä
35
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g (1,8 dl)
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
2
kananmunaa
2 ½
dl
kuohukermaa
Koristeeksi suklaarouhetta, marjoja, syötäviä kukkia
Työvaiheet
- Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 18 tai 20 senttiä). Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella, marjoilla ja syötävillä kukilla.
- VINKKI Jos rakastat pähkinöitä, rouhi suklaamassan joukkoon 100 g pekaanipähkinää.