ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 395 keittokirjaan.
Kuva Panu Pälviä

Viileä suklaakakku on klassikko, jota ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Ainekset

9
kpl
Digestive täysjyväkeksiä
35
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g (1,8 dl)
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
2
kananmunaa
2 ½
dl
kuohukermaa
Koristeeksi suklaarouhetta, marjoja, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 18 tai 20 senttiä). Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
  3. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella, marjoilla ja syötävillä kukilla.
  4. VINKKI Jos rakastat pähkinöitä, rouhi suklaamassan joukkoon 100 g pekaanipähkinää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pehmeänsuolainen vispattu vuohenjuustomousse yhdistyy koukuttavasti makeaan ja lämpimään ananasrenkaseen. Käytä tuoretta ananasta, niin saat parhaimman makuelämyksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu ananas ja vuohenjuustomousse

Ainekset

1
ananas
50
g
voita
½–1
tl
sormisuolaa
MOUSSE
2
dl
vispikermaa
1
pkt (150 g)
vuohentuorejuustoa (esim. Chavroux)
2
rkl
sokeria
LISÄKSI
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
limetin kuori raastettuna
1
oksa minttua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin mousse. Laita kerma ja vuohenjuusto kattilaan. Sekoita ja kuumenna, kunnes juusto on liuennut kermaan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  2. Mausta juustoseos sokerilla ja vatkaa se sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Nosta vaahto jääkaappiin odottamaan.

  3. Kuori ja leikkaa ananas noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

  4. Kuumenna voi pannulla ja anna sen ruskistua hieman. Paista ananassiivut voissa kullanruskeiksi ja pehmeiksi. Ripottele pinnalle suolaa.

  5. Nosta paistetut ananakset annoslautasille ja laita päälle vuohenjuustomoussea. Koristele hunajalla, limetinkuoriraasteella ja mintulla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Halvavanukas on pikajälkkäri, johon pähkinäisen ja paahteisen tahinin ystävä jää koukkuun. Villeimmät levittävät vanukasta paahtiksen päälle yhdessä nutellan kanssa. Liian hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen halvavanukas

Ainekset

dl
sileää tahinia
1
dl
vaahterasiirappia
¾
dl
kasvimaitoa
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
PÄÄLLE
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin.

  3. Jaa seos pieniin vuokiin ja paista noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

  4. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, koristele pähkinöillä ja syö lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Thaimaan-lomilta tuttu suolaisen tulinen mango-herkku sopii kookoskiisselin lempeään seuraan. Mikä ihana makea aamun aloitus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-suolalla maustettu mango ja kookoskiisseli

Ainekset

2
kypsää mangoa
2
limetin kuori
1
limetin mehu
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa mangot kuorettomiksi haarukkapaloiksi. Raasta limettien vihreä kuoriosa kulhoon. Purista joukkoon yhden limetin mehu. Lisää kuoriraasteeseen chilihiutaleet, sokeri ja suola.

  2. Sekoita mausteseos mangopalojen joukkoon ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.

Kookoskiisseli

Ainekset

1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
3
dl
maitoa tai kaurajuomaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
ripaus suolaa
PINNALLE
2
rkl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa kookosmaito, maito tai kaurajuoma, sokeri ja maissitärkkelys.

  2. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen.

  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää suola. Jaa kiisseli annoskulhoihin, ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Anna annosten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaapissa.

  4. Paahda kookoshiutaleita hetki kuumalla kuivalla pannulla. Kaada hiutaleet lautaselle jäähtymään. Tarjoa kiisseli maustettujen mangojen ja kookoshiutaleiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä maustetut mangot ja kiisselin valmiiksi jääkaappiin tarjoamista edeltävänä päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Panu Pälviä

Suloisten éclair-leivosten päälle ripotellut kuivatut ruusunlehdet kertovat, miltä täyte maistuu. Lisää ruusuvettä mitan kanssa, sillä se dominoi makuja helposti liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-ruusu-éclairit

Ainekset

1
annos tuulihattutaikinaa (ohje alla)
RUUSUKREEMI
dl
maitoa
dl
kuohukermaa
7
keltuaista
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
ruusuvettä
LISÄKSI
200
g
valkosuklaata
1
tl
vaaleanpunaista elintarvikeväriä (geeli)
1
rs (200–250 g)
tuoreita vadelmia
kuivattuja ruusun terälehtiä
kuivattua vadelmajauhetta

Työvaiheet

  1. Tee kreemi. Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Erottele munien keltuaiset. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kaada kolmasosa maito-kermaseoksesta keltuaisseokseen. Kaada seos takaisin kattilaan lopun maidon ja kerman joukkoon.

  2. Kypsennä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes täyte on kiiltävää ja sakenee. Lisää ruusuvesi ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta täyte sitten jääkaappiin jäähtymään.

  3. Tee tuulihattutaikina. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pursota taikinasta pellille 7 cm:n pituisia ja 1 cm:n paksuisia pätkiä. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes éclairien pinta on kullanruskea. Jäähdytä.

  4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää elintarvikeväri. Kasta leivonnaisen päällipuoli suklaaseen. Koristele kuivatuilla ruusun terälehdillä ja vadelmajauheella. Anna jähmettyä.

  5. Halkaise éclairit pitkittäin. Täytä ruusukreemillä ja vadelmilla.

Tuulihattutaikina

Ainekset

dl
maitoa
dl
vettä
125
g
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
5
kananmunaa (M-koko)

Työvaiheet

  1. Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.

  2. Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.

  3. Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.

  4. Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.

  5. Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.

  6. Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.

Kommentit (0)