
Viileä suklaakakku on klassikko, jota ei voita mikään.
Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 18 tai 20 senttiä). Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella, marjoilla ja syötävillä kukilla.
- VINKKI Jos rakastat pähkinöitä, rouhi suklaamassan joukkoon 100 g pekaanipähkinää.