ET-lehti on lisännyt 133 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Tarjoa kahvikakun kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Annoksia
15 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikakku

Ainekset

1
dl
espressokahvijuomaa
150
g
voita
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
½
tl
neilikkaa
¼
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Keitä espressokahvi ja jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinan sekaan. Rouhi puolet pähkinöistä reiluiksi paloiksi. Lisää taikinaan rouhitut pähkinät ja espresso. Sekoita tasaiseksi.
  4. Leivitä kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI Leivo kahvikakku pari päivää ennen tarjoilua. Maku vain paranee.

CTA CTS
Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Nämä letut sopivat mainiosti aamupalalle, koska taikinassa on kunnolla kuituja.

 

Annoksia
20 pientä lettua
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohralettuja ja granaattiomenaa

Ainekset

1
dl
ohrajauhoja
2
dl
täysvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
dl
(soija)maitoa
2
kananmunaa
25
g
voita
Lisäksi
1
granaattiomena
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Vatkaa maito pienissä erissä joukkoon. Lisää munat. Anna turvota hetki.
  2. Paista taikina keskilämmöllä pieniksi letuiksi. Tarjoa granaattiomenan siemenien ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Kahvikakun päälle lorautetaan mokkakinuskikastiketta, jossa maistuu kahvilikööri.

 

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuplaespressokakku

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
espressokahvia
2
banaania
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
3
dl
sokeria
2
kananmunaa
Mokkakinuski
1/2
dl
espressokahvia
150
g
voita
3
dl
fariinisokeria
3
rkl
vaaleaa siirappia
3
rkl
kahvilikööriä

Työvaiheet

  1. Nosta voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Keitä 1½ dl espressokahvia. Anna kahvin jäähtyä.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,6 l).
  3. Soseuta banaanit. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. 
  4. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Sekoita jauhoseos, banaanisose ja 1 dl espressokahvia taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita taikinan pinta. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia tai kunnes siihen painettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Pidä vuoka kakun päällä kumoamisen jälkeen, kunnes kakku on täysin jäähtynyt. 
  6. Keitä mokkakinuski. Mittaa voi, sokeri, siirappi ja ½ dl kahvia pieneen kattilaan. Sekoita keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Kastike sakenee lisää jäähtyessään, joten se saa olla kuumana melko juoksevaa. Lisää likööri kastikkeeseen ja siirrä kattila pois liedeltä.
  7. Tarjoa kinuski kakun kanssa. 

 

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Ilman jäätelökonetta valmistuvan jäätelön upean rakenteen salaisuus on kondensoitu maito.

 

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
10 min + jäätyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

10 minuutin lattejäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
sokeroitua kondensoitua maitoa
4
dl
kuohukermaa
2 1/2
tl
pikakahvijauhetta
1 1/2
dl
(macadamia)pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen.
  2. Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
  3. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Yhdistä leivälle yllättäviä makuja. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina!

Tarjoa toastit heti, ihanan rapeina ja lämpiminä.

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-vuohenjuusto-basilikatoast

Ainekset

8
palaa
paahtoleipää
100
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Chévretine)
1
dl
pakastemustikoita
4
rkl
hunajaa
1/2
ruukkua
basilikaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Jaa vuohenjuusto neljän paahtoleivän päälle. Levitä 2–3 rkl jäisiä mustikoita juuston päälle ja valuta hunaja leiville. Revi basilikanlehtiä ja rouhi mustapippuria päälle. Laita toinen paahtoleipäpala täytteiden päälle.
  2. Kuumenna toasterigrilli tai tarttumaton paistinpannu kuumaksi. Nosta leivät grilliin tai pannulle ja paista 5–8 minuuttia. Jos paistat pannulla, käännä leipä paistamisen puolessavälissä.

Kommentit (0)