Kiinalaisen ravintolan suosikkiannos toimii mahtavasti myös lihapullina! Maapähkinöillä ja inkiväärillä piristetyt kanapyörykät ovat täynnä makua.
Kung pao -lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta sen raastimen hienolla terällä. Rouhi maapähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Kumoa jauhelihat kulhoon ja mittaa kaikki mausteet sekaan. Lisää kulhoon myös valkosipuli, inkivääriraaste ja maapähkinärouhe.
- Sekoita taikina hyvin sekaisin joko käsin tai puuhaarukalla. Anna levätä hetki jääkaapissa. Silppua sillä välin kevätsipulin varsi.
- Pyöritä taikina lihapulliksi. Kasta käsiä kylmään veteen, jotta massa ei tartu käsiin.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Nostele puolet lihapullista pannulle ja paista ruskeiksi joka puolelta. Lisää lopuksi puolet kevätsipulin varsista pannulle ja pyöräytä sekaisin. Siirrä tarjoiluastiaan ja paista loput lihapullat samalla tavalla.