Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
9:30 | 1.8.2019

Feta-kevätsipulipiirakka (gluteeniton)

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Piirakan ja salaatin yhdistelmä on nerokas. Kasvikset raikastavat tuhdin leivonnaisen, ja lopputulos on muutenkin silkkaa silmäkarkkia.

Vinkki! Jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton, käytä tavallisia vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 t + kypsennys 40min

Feta-kevätsipulipiirakka (gluteeniton)

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3/4
dl
kvinoaa
125
g
pehmeää voita
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
vettä
TÄYTE
1
nippu kevätsipulia
1
rkl
öljyä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
KURKKU-NEKTARIINISALAATTI
1/4
kurkku
2
nektariinia
5
dl
versoja (esim. rucola ja punamangoldi)
(syötäviä kukkia)
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan

Vaiheet

  1. Huuhtele kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti siivilässä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ota voi huoneenlämpöön.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja nypi voi joukkoon. Sekoita kvinoa ja vesi taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin ½ tuntia.
  3. Hienonna sillä aikaa kevätsipulit ja kypsennä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita jogurtti ja kananmunat kulhossa.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä kevätsipulit ja kaada jogurtti-munaseos piirakkapohjalle. Murenna feta pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen koristelua.
  6. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja nektariinit ohuiksi lohkoiksi. Levitä versot piirakan päälle ja asettele kurkku- ja nektariiniviipaleet (sekä syötävät kukat) pinnalle
Tilaa Glorian ruoka & viini
gluteeniton deli
Vegebaari
suolainen piirakka
Leivät & piirakat
feta

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini