Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Piirakan ja salaatin yhdistelmä on nerokas. Kasvikset raikastavat tuhdin leivonnaisen, ja lopputulos on muutenkin silkkaa silmäkarkkia.

Vinkki! Jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton, käytä tavallisia vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t + kypsennys 40min

Feta-kevätsipulipiirakka (gluteeniton)

Ainekset

3/4
dl
kvinoaa
125
g
pehmeää voita
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
vettä
TÄYTE
1
nippu kevätsipulia
1
rkl
öljyä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
KURKKU-NEKTARIINISALAATTI
1/4
kurkku
2
nektariinia
5
dl
versoja (esim. rucola ja punamangoldi)
(syötäviä kukkia)
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti siivilässä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ota voi huoneenlämpöön.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja nypi voi joukkoon. Sekoita kvinoa ja vesi taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin ½ tuntia.
  3. Hienonna sillä aikaa kevätsipulit ja kypsennä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita jogurtti ja kananmunat kulhossa.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä kevätsipulit ja kaada jogurtti-munaseos piirakkapohjalle. Murenna feta pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen koristelua.
  6. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja nektariinit ohuiksi lohkoiksi. Levitä versot piirakan päälle ja asettele kurkku- ja nektariiniviipaleet (sekä syötävät kukat) pinnalle
Sisältö jatkuu mainoksen alla