Gang panang pla (panang curry lohi)
Ainekset
Työvaiheet
Panang currya, kalakastiketta ja kookosmaitoa löytyy etnisistä kaupoista. Tavallisista kaupoistakin löytyy, mutta ideana on, että maku olisi lähellä alkuperäistä thai ruokaa. Kalana voi käyttää myös vaalealihaista kalaa esim. siika, kuha tai ahven.
Kuutioi lohi. Pilko kasvikset. Kuumenna wok tai laakea pannu. Lisää vähän öljyä. Lisää curry ja paista miedolla lämmöllä tuoksuvaksi ja notkeaksi. Varo polttamasta. Curry palaa helposti. Lisää kookosmaito. Keittele niin, että curryn öljy vähän erottuu kookosmaidosta. Lisää sipuli ja paprikat. Keittele hetki. Lisää kala ja chili. Keittele kala kypsäksi, mutta ei kuivaksi. Jos kastike menee kuivaksi, voit lisätä kookosmaitoa. Ajatus on kuitenkin, että kastike olisi "lyhyt". Lisää thaibasilikan lehtiä. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Viimeistele morning glorylla tai muulla vihreällä(esim. Cosmopolitan salaatti). Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua. Nauti thai riisin kera.