Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Sara La Fountain KUVA Sami Repo

Sara La Fountainin yhden pellin pikaruoka valmistuu broilerin rintafileestä ja paahdetusta parsa- ja ruusukaalista. Ruoka viimeistellään herkullisella punasipulivinegretillä.

Vinkki! Kun kaalit paahtaa keittämisen sijaan, mausta tulee parempi ja vitamiinit säilyvät.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sara La Fountainin broileri-kaalipannu

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Paahdetut kaalit
300
g
ruusukaalia
500
g
parsakaalia
2
valkosipulinkynttä
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  4. Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle. 

Punasipulivinegretti

Ainekset

1
pieni
punasipuli
1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
1/2
dl
sherryviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
3/4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.
  2. Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.
Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Vihreä terveyspommi on pullollaan vitamiineja ja makua: parsakaalikeiton salainen mauste on wasabi. Kun pyöristät keiton kauramaidolla, saat siitä vegaanisen.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Herne-parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
pieni purjo
200
g
pakasteherneitä
2
dl
(kaura)kermaa
1
limetti
1-1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2-1
tl
wasabitahnaa
kurpitsansiemeniä ja/tai parmesaania
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali muutamaan osaan. Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele välit huolella.
  2. Laita 7 dl vettä kattilaan kiehumaan. Laita parsakaali ja purjo kattilaan, kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan vedellä. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia.
  3. Ota runsaasti parsakaalia ja herneitä sivuun keiton koristeeksi.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimella aivan sileäksi. Lisää kerma, limetin mehu, suola, pippuri ja wasabi ja sekoita. 
  5. Tarjoa keitto kasvissattumien, siementen ja/tai parmesaanin kanssa. Lorauta tilkka öljyä mausteeksi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Granaattiomenasta tehty melassi luovuttaa persialaiseen broileri-saksanpähkinäpataan syvän maun ja värin.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys ja lämmitys 2 1/2 t + maustuminen 1 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileri-saksanpähkinäpata ja rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

1,6
kg
broilerinkoipia eli nuijia
400
g
saksanpähkinöitä
2
sipulia
oliiviöljyä paistamiseen
1
rkl
vehnäjauhoja
6
dl
vettä
3
rkl
kanafondia
2
dl
granaattiomenamelassia
3
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyyhi broilerinkoivet talouspaperilla. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi.
  2. Ruskista broilerinkoivet oliiviöljyssä pannussa muutamassa erässä. Siirrä koivet laakeaan uunipataan. Lisää pannuun öljyä ja paista sipulia kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia. Siirrä ruskistuneet sipulit pataan.
  3. Kaada saksanpähkinäjauhe ja vehnäjauhot pataan broilereiden päälle. Kääntele, jotta jauheet levittyvät tasaisesti.
  4. Lisää vesi, kanafondi, granaattiomenamelassi, sokeri, suola ja mustapippuri. Peitä pata kannella ja nosta se uuniin 2 tunniksi.
  5. Jäähdytä pata ja siirrä se jääkaappiin.
  6. Lämmitä pata seuraavana päivänä 175-asteisessa uunissa, noin ½ tuntia.
  7. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne pataan. Tarjoa pata tahdigriisin kanssa (ks. ohje alempana).

Rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

3
dl
basmatiriisiä
karkeaa merisuolaa
1/4
tl (1/2 g)
sahramia
2
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä riisiä 6 minuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl merisuolaa/2 l vettä). Tarkoitus on vain esikypsentää riisi.
  2. Kaada riisi siivilään ja huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta ja laita kulhoon. Sekoita sahrami riisiin.
  3. Vuoraa kannellinen paistinpannu leivinpaperilla. Lisää paperin päälle oliiviöljy, voi nokareina sekä ½ tl suolaa. Lusikoi esikeitetty riisi ilmavasti päälle. Aseta pannun päälle puhdas keittiöpyyhe (tai muutama pala talouspaperia) ja nosta kansi pannun päälle pitämään pyyhettä paikoillaan. Pyyhe imee ruuasta ylimääräisen kosteuden.
  4. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on höyryttynyt kypsäksi ja saanut ruskean ja rapean pohjan. Kumoa riisi laakealle tarjoiluvadille ja poista leivinpaperi. Voit myös lusikoida päältä irtonaisen riisin tarjoiluvatiin ja nostaa rapean kuoriosan sen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Broilerinkoivet kypsyvät uunissa riisin päällä ritilällä, joten niistä irtoava rasva maustaa myös riisin. Kätevää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileria ja kookosriisiä

Ainekset

1
pkt (800 g/8 kpl) broilerin koipia
Maustetahna
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
öljyä
2
tl
currya
1
tl
inkivääritahnaa (esim. Pirkka)
1
tl
suolaa
Kookosriisi
3
dl
jasmiiniriisiä
2
rkl
öljyä
1
rasia (240 g)
texmex-kasviksia (Apetit)
4
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
kanaliemikuutio
4
tähtianista
2
tl
garam masalaa
1/2
tl
kurkumaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
1
dl
maustamatonta jugurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Yhdistä maustetahnan ainekset. Hiero maustetta reilusti broilerinkoipien pintaan. Laita koivet uuniritilälle.
  3. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele riisiä juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle käyttövalmiit kasvikset ja riisit. Kuullota 3 minuuttia. Kaada pannulle vesi ja kookosmaito ja lisää kanaliemikuutio joukkoon. Lisää mausteet ja kiehauta.
  5. Kumoa riisi pannulta noin 1 ½ litran uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ja nosta broilerinkoivet ritilällä vuoan päälle uuniin.
  6. Kypsennä riisi ja broilerit 200 asteessa 35–40 minuuttia. Sekoita riisiä kypsennyksen puolessavälissä.
  7. Tarjoile jugurtilla ja tuoreella korianterilla koristeltuna.

Kommentit (0)