Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Edullinen ramenkeitto valloittaa maailmaa New Yorkista Lontooseen. Suomessa mausteisessa liemessä hautuvat kana ja suppilovahverot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kanaramen

Ainekset

n. 2
l
ramenkeiton lientä (ks. ohje alempaa)
4
maustamatonta broilerinleikettä
4
rkl
vaaleaa soijakastiketta
2
rkl
mirin-riisiviiniä
4
kananmunaa
4
kerää munanuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
l
suppilovahveroita tai siitakesieniä
4
minipaksoita tai 4 tavallisen paksoin tai kiinankaalin lehteä
kevät- tai ruohosipulia
1 ½
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Irrota luut broilerinleikkeistä lientä varten. Laita liemi hautumaan (ks. ohje alempaa).
  2. Sekoita broilerinleikkeet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
  3. Keitä munia 8 minuuttia ja nosta ne kylmään veteen. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon.   
  4. Perkaa ja paloittele sienet. Jos suppilovahverot ovat vetisiä, haihduta niistä neste kuumassa paistinpannussa. Muuten voit käyttää sienet raakoina.
  5. Huuhtele paksoi ja irrottele ulommaiset lehdet. Jos käytät kiinankaalia, leikkaa kaali reiluiksi paloiksi.
  6. Paista broilerinleikkeitä kuumassa pannussa öljyssä 3 minuuttia. Kun leikkeet ovat saaneet pintaansa kauniin värin, laske lämpöä ja jatka paistamista noin 6 minuuttia eli kunnes liha on sisältä mehevän kypsää. Mausta pinta halutessasi ripauksella suolaa.Tee ramenliemi loppuun. Kiehauta liemi ja lisää sienet ja paksoi. Anna hautua 3 minuuttia, niin että kasvikset jäävät napakoiksi.
  7. Kokoa annokset. Leikkaa broilerileikkeet viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ja chili renkaiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja paksoita keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri, munat, kevätsipuli ja chili päälle.

 

Vinkki! Jos haluat tehdä keitosta kasvisversion, korvaa broileri pehmeällä, maustamattomalla tofulla.

 

Hieman tulisen kanaramenin kanssa maistuu perinteiseen tyyliin vihreä tee tai lagerolut. Kokeile japanilaista, yrttistä ja raikasta Asahi Super Dry -olutta, 2,65 e/0,33 l, tai kiinalaista, aavistuksen pähkinäistä Tsingtaoa, n. 2,30/0,33 l. (JUOMASUOSITUSChristina Aaltio)

 

Ramenkeiton liemi

Ainekset

4
broilerinleikkeen luut
2
l
vettä
1
porkkana
1
sipuli
½
punaista chiliä
n. 4 rkl
/ 4 ps misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
mirin-riisiviiniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita luut kattilaan. Lisää vesi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli joukkoon. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Hauduta kannen alla 40 minuuttia. Kuori vaahto pois liemen pinnalta kiehumisen alussa.
  2. Siivilöi ramenliemi toiseen kattilaan. Lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola sekä vettä tarpeen mukaan: lientä tarvitaan vähintään 4 dl/annos.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Ainekset

Keitto
2
kurkkua
2
vihreää kiiviä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1
dl
pakasteherneitä
4
dl
kylmää kasvislientä tai vettä
1
rkl
smetanaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
smetanaa
auringonkukan- tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.

  2. Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.

  4. Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tässä parsakaalikeitossa on kunnolla ytyä, kiitos valkosipulin ja chilin! Rahka ja sitruuna tuovat makuun raikasta hapokkuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hämeentien parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
iso sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
8–9
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
maitorahkaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää parsakaali muutaman kerran käännellen.

  3. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että parsakaalit lähes peittyvät. Mitä vähemmän vettä, sitä tuhdimpi lopputulos.

  4. Lisää kasvisfondi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, niin että kaali on vielä napakkaa.

  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää rahka lopuksi.

  6. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi ripaus mustapippuria keittoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Parsakeitto saa samettisen makunsa savuporosulatejuustosta. Helppo ja tyylikäs keitto sopii pääruoaksi kahdelle tai alkuruoaksi neljälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-savuporokeitto

Ainekset

300
g
valkoista parsaa
200
g + 50 g
vihreää parsaa
1
sipuli
1
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
125
g
savuporo-sulatejuustoa
Päälle
2
poron kylmäsavupaistiviipaletta

Työvaiheet

  1. Katkaise parsoista kovat päät. Kuori valkoiset parsat ja tarvittaessa myös paksuja vihreitä. Siirrä 50 g vihreitä parsanuppuja sivuun koristelua varten. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista parsapaloja ja sipulisilppua keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini ja keitä kokoon toiset 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto (tehosekoittimessa) ja kaada takaisin kattilaan.

  3. Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa.

  4. Keitä jäljellä olevia vihreitä parsanuppuja noin minuutti kiehuvassa vedessä. Hienonna kylmäsavuporoviipaleet. Koristele keitto parsalla ja porolla.

Kommentit (2)

Vierailija

Sipulisilppu varmaankin paistetaan yhdessä parsan kanssa? Sitä ei tekstissä enää mainita.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, näin tehdään! Lisään tiedon tekstiin.