
Viskillä maustettu taatelikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Viipaloi taatelit. Sekoita taatelit, mantelit, jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Yhdistä kerma ja viski toisessa kulhossa.
- Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri omassa kulhossaan. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää jauhoseos ja kerma-viski vuorotellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vet. 2 l).
- Kypsennä kakkua uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se lautaselle.
- Valmista kuorrutus. Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää kerma. Pidä seos kuumana, mutta älä anna kiehua, ettei neste haihdu.
- Sulata ja paahda sokeri kullanväriseksi paistinpannussa. Kaada sula sokeri voi-kermaseokseen. Jos sokeri kovettuu, lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja seos muuttuu kinuskin väriseksi. Nosta kasari liedeltä ja siivilöi tomusokeri voi-kermaseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Kuorrutus saa olla paksua ja valuvaa. Jos se jää kokkareiseksi, sekoita joukkoon kermaa 1 rkl kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksuista.
- Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna sen valua kakun reunoille itsekseen.
- Säilytä kakku jääkaapissa