
Kylmän piparjuurikastikkeen kanssa tarjottavan savulohipannarin pohja ruskistuu herkulliseksi, kun se paistetaan valurautapannussa uunissa.
Savulohipannari ja piparjuurikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita voi valurautapannuun (Ø n. 20 cm) ja pannu kuumenevaan uuniin. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna turvota hetki.
- Paloittele kala suupaloiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja.
- Ota paistinpannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Nostele kalapalat ja tomaattiviipaleet taikinan päälle. Ne saavat osittain upota taikinaan. Ripottele sipuli- ja persiljasilppu pinnalle. Rouhaise pippuria päälle. Nosta pannu takaisin uuniin ja anna kypsyä 20–30 min.
- Sekoira piparjuuritahna ranskankermaan. Tarjoa pannukakku kuumana ranskankerman ja salaatin kanssa.
Ruokaisan pannarin ja täyteläisen, kirpakan kastikkeen kanssa maistuu lasillinen kylmää maitoa tai olutta. Kokeile esimerkiksi aavistuksen sitruksista ja yrttistä Hoegaarden Witbieria, 3,33 e/0,33 l. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)