Kevään upeimman alkusalaatin teet parsasta, pavuista, sokeriherneistä ja versoista. Klassiset, lempeät maut herättelevät aterian alkuun.
Paistetut kampasimpukat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita salaatin valmistaminen parsa-papu-salaatista (ks. ohje).
- Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Sivele simpukat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista simpukoita kuumassa pannussa 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Asettele simpukat salaatille.
Parsa-papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese parsat. Poista varren puiseva osa leikkaamalla tai taittamalla. Kuori parsat, jos kuori tuntuu paksulta, Paloittele parsat 2–3 osaan. Keitä paloja suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 3 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä esimerkiksi reikäkauhalla. Säästä keitinvesi.
- Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja puolita pavut. Keitä papuja sekä mini- ja sokeriherneitä 2–3 minuuttia. Valuta heti, jotta pavut eivät kypsy liikaa. Valuta ja huuhtele valkopavut. Yhdistä parsat, pavut ja herneet.
- Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muutama manteli sivuun ja hienonna loput. Lisää mantelirouhe ja herneenversot salaattiin. Sekoita varovasti.
- Paista kampasimpukat (ks. ohje).
- Jaa papusalaatti lautasille. Nostele kampasimpukat päälle. Vuole kuorimaveitsellä parmesaania ja raasta hieman piparjuurta salaatin pinnalle. Tarjoa heti sitruunalohkojen ja oliiviöljyn kanssa.
Vinkki! Salaatin kastikkeeksi sopii myös pähkinäiseksi paahdettu voisula.