Nieriä saa graavauksessa makunsa fenkolinsiemenistä.
Graavattu nieriä
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin 5 min niin, että niistä lähtee hieno tuoksu, mutta ne eivät vielä tummu. Jauha fenkolinsiemenet huhmareessa sokerin kanssa. Sekoita fenkoli-sokeriseos merisuolaan ja taputtele mausteseos kalafileen lihapuolelle. Laita kala lautaselle nahkapuoli alaspäin, peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa 2 vrk.
- Poista veitsellä mahdollinen ylimääräinen suola ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa ruohosipulin ja sitruunan kanssa.
Cono Sur Vision Single Vineyard Riesling 2011, 12,98 e, herättää ruokahalun raikkaan kukkaisella ja viheromenaisella tuoksullaan. Hapokas ja raikas maku myötäilee tuoksua ja korostaa nieriän ja fenkolin makua hillitysti. (JUOMASUOSITUS Sami Tallberg)