
Tee keittoa iso satsi, sillä sen maku vain paranee seuraavana ja vielä seuraavanakin päivänä.
Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto on täydellinen lisäys arkipäivien reseptiketjuun. Sen valmistus vie ainoastaan puolisen tuntia ja kun valmistat suuren määrän keittoa kerralla, sen maku ainoastaan paranee seuraavana päivänä.
Linssikeitto saa mukavaa suutuntumaa, kun appelsiinit lisätään liemeen pieneksi pilkottuna ja joukkoon raastetaan porkkanaa.
Appelsiinin lisäksi linssikeitossa maistuu sitruuna, valkosipuli ja juustokumina. Herkullisen twistin keittoon tuo appelsiini-tahinikastike. Kastike sopii täydellisesti annoksen viimeistelyyn, eikä sen valmistus ole vaikeaa. Tomaatit pilkotaan pieniksi paloiksi, jonka jälkeen ne soseutetaan tasaiseksi appelsiinimehun ja kastikkeen muiden aineksien kanssa.
Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunan mehu.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 1 minuutti ja lisää porkkanaraaste. Sekoita linssit ja paseerattu tomaatti joukkoon. Lisää sitruunamehu, appelsiinikuutiot ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää keittoon 6 dl vettä. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää pari desilitraa vettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
- Valmista appelsiinikastike.
- Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja nosta ne keittoannosten päälle. Lorauta annoksiin reilusti appelsiini-tahinikastiketta ja koristele mintulla.
Appelsiini-tahinikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Purista appelsiinin mehu.
- Yhdistä tomaattikuutiot, appelsiinimehu, tahini, minttu ja suola tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Olipa hyvänmakuista ja helpotekoista keittoa. Laitoin mukaan kasvisliemikuution.
Kylläpä ehdit nopeasti hankkia tarvittavat ainekset ja keittää sopan... Nämä salamaakin nopeammat pikakehut ovat alkaneet vaikuttaa vähän siltä kuin reseptin tekijöillä olisi kiire kehua itseään...?
Tämä resepti on julkaistu 20.3.2017. Mikähän vuonna 2023 annetussa kehussa on salamaakin nopeampaa? Aineksetkin on sellaiset, että ne saattaa löytyä jo valmiiksi kotoa. Näin ainakin itsellä, ja resepti menee pian kokeiluun.
IS Ruokalassa resepti julkaistiin 28.3.2023 klo 11.15
Jos kehut tulee heti samana päivänä klo 12.06 eli vajaan tunnin kuluttua, niin kommentissa on jotain pahasti sylttytehtaalle viittaavaa.
Aika hyvä muisti saa olla jos kommentoi jotain josku vuonna 2017 kokkaamaansa ruokaa.
Tänne voi kuitenkin päätyä muutakin kautta kuin Iltasanomista, esim ihan keittoreseptejä googletellessa. Toki ajoitus on melko erikoinen sattuma. Mutta ihmiset nyt puhelee nettiin mitä sattuu muutenkin.
Meillä ei ole appelsiinia, (eikä tuoretta minttua) mutta muuten taitais löytyä aineet, ei siis olis mahdotonta tehdä tämänsuuntaista. Laittaisin kyllä suhteessa paaljon enemmän tomaattia.
Taidan kuitenkin pitäytyä tomaatti-vuohenjuustokeitossa huomenna :) Vuohenjuustoa kun on. Appelsiini ja linssit, tämä yhdistelmä laitetaan kuitenkin korvan taakse. Ehkä joku päivä teen jotain joka on saanut inspiraationsa tästä keitosta noilta osin.