Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 518 keittokirjaan.
Ohje: Jonas Eiring Kuva: Sami Repo

Nopea ja helppo sitrusvoipasta on peräisin Napolista.

Vinkki! Lehtipersilja on sitrusvoipastan olennainen raaka-aine. Älä vaihda sitä tavalliseen kähäräpersiljaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusvoipasta

Ainekset

2
(luomu)sitruunaa
1
(luomu)greipin kuori
1
(luomu)appelsiinin kuori
60
g
pehmeää voita
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
400
g
spagettia
10
basilikanlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä ja suikaloi nauhoiksi tai käytä sitrusrautaa. Purista sitruunoista mehu talteen.
  3. Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruunavoihin.
  4. Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen. Keitä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Hienonna basilika. Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle.

Lue myös: Testasimme trendiruuan - näin sitrusvoipasta syntyy sutjakkaasti!

Kommentit (6)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Erittäin maukas ja tosi nopea valmistaa, joskaan se nopeus ei ole hiirenkolossa tärkeää. Mutta se oli, että sitrushedelmien kuorisuikaleet olivat ilman valkoista osaa Ü!

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Olen tässä valmistamassa tätä ruokaa. Haluaisin kysyä, että kuinka voin saa sekoittumaan sitruunamehuun. Ei onnistu ei sitten millään. Voihan on rasvaa, joka ei sekoitu nesteisiin tasaisesti...

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Kannattaa laittaa pikkuisen sokeria joukkoon. Pehmentää kirpeyttä.

judit
Seuraa 
Liittynyt7.8.2015

Järisyttävän pahaa. Kitkerää ja kirpeää - senkin jälkeen kun lisäsin sekä sokeria että suolaa. En myöskään nimittäisi tätä erityisen nopeaksi. Sitrushedelmien kuorimisessa ja suikaloimisessa tuhraantui paljon aikaa. Pehmeä voi ja sitruunamehu oli mahdotonta saada sekoittumaan, niin kuin joku muukin ihmetteli.

tarutuu
Seuraa 
Liittynyt25.7.2016

Nopea valmistaa jos omistaa sitrusraudan, muussa tapauksessa menee näpertelyksi. Seuraavalla kerralla lisään voin ja sitrusmehun erillään - meneehän ne sekaisin sittenkin kun voi on sulanut kuuman pastan joukkoon!

PennyPiste
Seuraa 
Liittynyt5.11.2016

Uskallan jopa väittää, että tämä on PARASTA pastaa, mitä olen koskaan syönyt! Uskomatonta, miten yksinkertaisilla aineilla saa loistavan hyvää aikaan, kun tietää mitä sekoittaa ja missä suhteessa=). Sitrushedelmien raastaminen oli totisesti vaivalloista ja tarkkaa puuhaa, kun en omista sitrusrautaa, mutta kohta omistan, sillä aion todella tehdä tätä usein uudestaan=)!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Herne-savukinkkupasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
100
g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
400
g
tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sitruuna
5
mintunoksaa
1
rkl
oliiviöljyä
dl
vettä
¼
tl
suolaa
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.

  5. Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.

  6. Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Voit käyttää keittoon mitä tahansa salaatteja. Paloittele ne kattilaan kantoineen päivineen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattikeitto

Ainekset

350
g
erilaisia salaatteja
1
ruukku
vesikrassia
1
ps (100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
iso peruna (jauhoinen lajike)
2
rkl
oliiviöljyä
7
dl
vettä
2
tl
rakuunaa
1
tl
suolaa
LISÄKSI
4
rkl
ranskankermaa tai kaurafraichea
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän vesikrassia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.

  2. Viipaloi kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, peruna ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja vesikrassi, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.

  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, pippurilla ja vesikrassilla.

Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.