Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 498 keittokirjaan.
Ohje: Jonas Eiring Kuva: Sami Repo

Nopea ja helppo sitrusvoipasta on peräisin Napolista.

Vinkki! Lehtipersilja on sitrusvoipastan olennainen raaka-aine. Älä vaihda sitä tavalliseen kähäräpersiljaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusvoipasta

Ainekset

2
(luomu)sitruunaa
1
(luomu)greipin kuori
1
(luomu)appelsiinin kuori
60
g
pehmeää voita
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
400
g
spagettia
10
basilikanlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä ja suikaloi nauhoiksi tai käytä sitrusrautaa. Purista sitruunoista mehu talteen.
  3. Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruunavoihin.
  4. Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen. Keitä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Hienonna basilika. Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle.

Lue myös: Testasimme trendiruuan - näin sitrusvoipasta syntyy sutjakkaasti!

Kommentit (6)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Erittäin maukas ja tosi nopea valmistaa, joskaan se nopeus ei ole hiirenkolossa tärkeää. Mutta se oli, että sitrushedelmien kuorisuikaleet olivat ilman valkoista osaa Ü!

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Olen tässä valmistamassa tätä ruokaa. Haluaisin kysyä, että kuinka voin saa sekoittumaan sitruunamehuun. Ei onnistu ei sitten millään. Voihan on rasvaa, joka ei sekoitu nesteisiin tasaisesti...

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Kannattaa laittaa pikkuisen sokeria joukkoon. Pehmentää kirpeyttä.

judit
Seuraa 
Liittynyt7.8.2015

Järisyttävän pahaa. Kitkerää ja kirpeää - senkin jälkeen kun lisäsin sekä sokeria että suolaa. En myöskään nimittäisi tätä erityisen nopeaksi. Sitrushedelmien kuorimisessa ja suikaloimisessa tuhraantui paljon aikaa. Pehmeä voi ja sitruunamehu oli mahdotonta saada sekoittumaan, niin kuin joku muukin ihmetteli.

tarutuu
Seuraa 
Liittynyt25.7.2016

Nopea valmistaa jos omistaa sitrusraudan, muussa tapauksessa menee näpertelyksi. Seuraavalla kerralla lisään voin ja sitrusmehun erillään - meneehän ne sekaisin sittenkin kun voi on sulanut kuuman pastan joukkoon!

PennyPiste
Seuraa 
Liittynyt5.11.2016

Uskallan jopa väittää, että tämä on PARASTA pastaa, mitä olen koskaan syönyt! Uskomatonta, miten yksinkertaisilla aineilla saa loistavan hyvää aikaan, kun tietää mitä sekoittaa ja missä suhteessa=). Sitrushedelmien raastaminen oli totisesti vaivalloista ja tarkkaa puuhaa, kun en omista sitrusrautaa, mutta kohta omistan, sillä aion todella tehdä tätä usein uudestaan=)!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)