Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 496 keittokirjaan.
Ohje: Jonas Eiring Kuva: Sami Repo

Nopea ja helppo sitrusvoipasta on peräisin Napolista.

Vinkki! Lehtipersilja on sitrusvoipastan olennainen raaka-aine. Älä vaihda sitä tavalliseen kähäräpersiljaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusvoipasta

Ainekset

2
(luomu)sitruunaa
1
(luomu)greipin kuori
1
(luomu)appelsiinin kuori
60
g
pehmeää voita
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
400
g
spagettia
10
basilikanlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä ja suikaloi nauhoiksi tai käytä sitrusrautaa. Purista sitruunoista mehu talteen.
  3. Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruunavoihin.
  4. Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen. Keitä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Hienonna basilika. Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle.

Lue myös: Testasimme trendiruuan - näin sitrusvoipasta syntyy sutjakkaasti!

Kommentit (6)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Erittäin maukas ja tosi nopea valmistaa, joskaan se nopeus ei ole hiirenkolossa tärkeää. Mutta se oli, että sitrushedelmien kuorisuikaleet olivat ilman valkoista osaa Ü!

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Olen tässä valmistamassa tätä ruokaa. Haluaisin kysyä, että kuinka voin saa sekoittumaan sitruunamehuun. Ei onnistu ei sitten millään. Voihan on rasvaa, joka ei sekoitu nesteisiin tasaisesti...

Meira Düssel
Seuraa 
Liittynyt25.1.2015

Kannattaa laittaa pikkuisen sokeria joukkoon. Pehmentää kirpeyttä.

judit
Seuraa 
Liittynyt7.8.2015

Järisyttävän pahaa. Kitkerää ja kirpeää - senkin jälkeen kun lisäsin sekä sokeria että suolaa. En myöskään nimittäisi tätä erityisen nopeaksi. Sitrushedelmien kuorimisessa ja suikaloimisessa tuhraantui paljon aikaa. Pehmeä voi ja sitruunamehu oli mahdotonta saada sekoittumaan, niin kuin joku muukin ihmetteli.

tarutuu
Seuraa 
Liittynyt25.7.2016

Nopea valmistaa jos omistaa sitrusraudan, muussa tapauksessa menee näpertelyksi. Seuraavalla kerralla lisään voin ja sitrusmehun erillään - meneehän ne sekaisin sittenkin kun voi on sulanut kuuman pastan joukkoon!

PennyPiste
Seuraa 
Liittynyt5.11.2016

Uskallan jopa väittää, että tämä on PARASTA pastaa, mitä olen koskaan syönyt! Uskomatonta, miten yksinkertaisilla aineilla saa loistavan hyvää aikaan, kun tietää mitä sekoittaa ja missä suhteessa=). Sitrushedelmien raastaminen oli totisesti vaivalloista ja tarkkaa puuhaa, kun en omista sitrusrautaa, mutta kohta omistan, sillä aion todella tehdä tätä usein uudestaan=)!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillitatit

Ainekset

6−8
pientä kiinteää herkkutattia
½
sitruunan mehu
Mausteöljy
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
½
tl
roseepippuria
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
  2. Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
  3. Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
  4. Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Kokki, keittokirjailija ja juontaja Pipsa Hurmerinta näki kuvan mustaksi paahdetusta kurpitsasta Instagramissa ja päätti testata kurpitsan paahtamista takassa. Tämän ruuan kanssa maltti on valttia, jotta lopputuloksesta tulee mehevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja burrata

Ainekset

1
(noin 1 kg)
kokonainen myskikurpitsa
1
pallo (120 g)
burrata-juustoa tai puhvelinmaitomozzarellaa
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
Kastike
2
limettiä
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita kokonainen kurpitsa grilliin hiilien keskelle tai takkaan ritilän päälle. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes kurpitsan kuori on musta ja kanta on vielä kiinteä, vaikka kurpitsa muuten on pehmentynyt.
  2. Pyyhi hiili pois kurpitsasta kostealla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Leikkaa kurpitsa paksuiksi viipaleiksi ja koverra siemenet pois.
  3. Laita kurpitsaviipaleet vadille ja purista niille toisen limetin mehu. Valuta noin puolet oliiviöljystä kurpitsoille. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Revi burrata ja mintunlehdet päälle. Valuta loppu öljy ja purista toisen limetin mehu pinnalle. Mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Annokseen sopivat lisäksi myös granaattiomenansiemenet. Granaattiomenan voi korvata kesällä vadelmalla ja syksyllä puolukoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 t 40 min
Valmistusaika
4-6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvasieni-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
(luomu)makaroneja
3
tl
suolaa
Korvasienimuhennos
500
g
korvasieniä ryöpättynä
2
keskikokoista sipulia
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
¾
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100
g
voita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
4
kananmunaa
4
dl
kermaa
1
prk (200 g)
smetanaa
1
tl
maustepippuria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  4. Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
  6. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
  7. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
  8. Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?