Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Parsakaali-savutofuwok
Ainekset
1
pkt
(270 g) savutofua
2 + 2
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
400
g
parsakaalia
1–2
punaista chiliä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1–2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
1
dl
valkoviiniä tai laimennettua sitruunan mehua
1
tlk
(285/170 g) kypsiä mustia papuja
1–2
dl
kasvislientä
3–4
kevätsipulinvartta
1
dl
pähkinöitä, manteleita ja/tai auringonkukansiemeniä
½
dl
thaibasilikaa
(nuudeleita)
Työvaiheet
- Leikkaa tofu tankomaisiksi paloiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa tai muurinpohjapannussa. Paista tofut keskilämmöllä niin, että ne saavat kullanruskean pinnan, noin 2 minuuttia. Siirrä tofut pois pannusta.
- Huuhtele parsakaali. Poista muutama sentti varren kuivaa alaosaa ja kuori varren pintaa. Leikkaa parsakaali viipaleiksi pitkittäin ja varsineen.
- Huuhtele chilit ja halkaise ne. Poista kannat, siemenet ja sisäkalvot. Leikkaa viipaleiksi. Kuori ja raasta pala inkivääriä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Lisää chili, inkivääri ja valkosipuli. Asettele parsakaaliviipaleet pannun pohjaa vasten. Mausta soijakastikkeella ja sokerilla. Paista aineksia muutaman kerran käännellen, kunnes parsakaalin pinta saa hieman väriä, noin 3 minuuttia.
- Lorauta viini tai laimea sitruunan mehu pannuun ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää valutetut ja huuhdotut pavut sekä kasvisliemi. Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että parsa on napakan kypsää.
- Viipaloi kevätsipulit vinottain. Paahda pähkinät ja siemenet kuivassa pannussa. Laita ruoka tarjolle ja ripota sipuli ja pähkinät pinnalle. Viimeistele basilikalla. Tarjoa halutessasi nuudeleita lisukkeena.