klo 11:13 | 26.2.2015

Mäti on blinien perinteinen seuralainen. Tässä ohjeessa kaviaari valmistetaan beluga-linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
30 min + kohotus 6 t + yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen
Belugalinssi-punasipulikaviaari
Ainekset
2
dl
mustia belugalinssejä (6 dl kypsinä)
5
dl
vettä
1
laakerinlehti
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
+ 1/2 dl öljyä
2
rkl
mustaherukkahyytelöä
1
dl
tuoretta tilliä
1
sitruunan mehu
1
dl
(pakaste)musta- tai punaherukoita
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Keitä linssit kypsiksi laakerilehdellä maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Kaada 2 rkl öljyä kattilaan ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä noin 5 minuutti. Lisää valkosipuli ja mustaherukkahyytelö ja hauduta 3 minuuttia.
- Hienonna tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kypsät linssit ja loput ainekset kattilaan. Anna maustua noin 1 tunti ennen tarjoamista.
(annos n. 7 dl, aika 20 min + maustuminen 1 t)