
Mäti on blinien perinteinen seuralainen. Tässä ohjeessa kaviaari valmistetaan beluga-linsseistä.
Blinit ja linssikaviaari
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva haaleaan veteen. Anna seistä pari minuuttia. Lisää 2 dl haaleaa maitoa, puolet tattarijauhoista ja vehnäjauhot. Anna taikinan kohota peitettynä 3 tuntia.
- Sekoita loput tattarijauhoista joukkoon ja kohota toiset 3 tuntia.
- Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita 2 ½ dl kuumaa maitoa taikinaan. Lisää keltuaiset, suola, sokeri ja voisula. Sekoita smetanaa ja vodka joukkoon.
- Vaahdota valkuaiset kiinteäksi sähkövatkaimella ja lisää taikinan joukkoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
- Anna taikinan seistä yön yli. Taikina kohoaa reilusti. Älä sekoita taikinaa ennen paistamasta, ettei se laskeudu. Valmis blinitaikina muistuttaa paksua smetanaa.
- Kirkasta voi, niin se ei käryä paistettaessa. Kuutioi voi kattilaan ja kiehauta kevyesti. Ota kattila liedeltä. Kun sakka on valunut pohjaan, kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Voit paistaa blinit myös tavallisessa voissa.
- Kuumenna blinipannu tai valurautainen lettupannu. Voitele pannu kirkastetulla voilla ja kaada taikinaa pannuun. Kun alapinta on paistunut, nosta blini lastalla ja voitele pannu uudelleen. Paista blinin toinen puoli. Halutessasi voit voidella blinin pinnan vielä voilla.
[ruutu id="1505476"]
Belugalinssi-punasipulikaviaari
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä linssit kypsiksi laakerilehdellä maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Kaada 2 rkl öljyä kattilaan ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä noin 5 minuutti. Lisää valkosipuli ja mustaherukkahyytelö ja hauduta 3 minuuttia.
- Hienonna tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kypsät linssit ja loput ainekset kattilaan. Anna maustua noin 1 tunti ennen tarjoamista.
(annos n. 7 dl, aika 20 min + maustuminen 1 t)