Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Parsaleipä kuorrutetaan herne-fetatahnalla.

 

Annoksia
12 pl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaleipä herne-fetatahnalla

Ainekset

2 1/2
dl
piimää
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1/2
dl
rypsiöljyä
2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Herne-fetatahna
200
g
pakasteherneitä
200
g
fetajuustoa
1
(luomu)appelsiinin kuori
1
rkl
appelsiinin mehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Parsasalaatti
vihreää parsaa
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Nosta herneet pakastimesta huoneenlämpöön sulamaan.
  2. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja öljy. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
  4. Kaada herneet kulhoon ja murustele joukkoon feta. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori kulhoon. Purista appelsiinista mehu muiden aineiden joukkoon. Lisää myös suola ja pippuri. Soseuta tahnan aineet tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa 12 osaan. Kauli taikinapaloista noin puolen sentin paksuisia soikeita leipiä.
  6. Paista leipiä valurautapannulla keskilämmöllä noin minuutti kummaltakin puolelta. Pannulla ei tarvitse olla rasvaa, mutta halutessasi voit öljytä pannua paiston aikana. Leipiin saa tulla kunnolla ruskeita pilkkuja. Nosta valmiit leivät pannulta leivinliinan sisään.
  7. Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Leikkaa parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita sitruunanmehu, öljy, suola ja pippuri parsasuikaleiden joukkoon.
  8. Levitä tahna leipien päälle ja nostele päälle parsasalaattia.

Kommentit (2)

Päivi Kalmi
Seuraa 
Liittynyt9.4.2016

Kuulostaa tosi hyvältä!

Harvemmin näkee parsaohjeita, joissa parsaa ei kypsennetä. Vai ymmärsinkö väärin tuon kohdan?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kyllä vihreää parsaa voi käyttää myös kypsentämättömänä ja niin tehdään tässäkin ohjeessa. Terveisin, Soppa365-toimitus

Ketju on lukittu.
Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vanilija-pähkinäjäätelö

Ainekset

2
Dl
Ruokosokeria
3
Dl
Täysmaitoa
2
Kpl
Vaniljatankoa
5
Dl
Kuohukermaa
6
Dl
Keltuaisia
1/2
Dl
Pähkinäsekoitus rouhetta

Työvaiheet

Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
Riko keltuaisten rakenne erillisessä kipossa ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.
Lisää sekaan pähkinärouhe.

Kommentit (0)

Annoksia
N.30 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Vanilija-vadelmakierrepullat

Ainekset

50
g
Hiivaa
2
Kpl
Munia
2
Dl
Sokeria
2
Tl
Suola
1
Rkl
Kardemumma
N.18
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Pehmeää voita
Vanilijakreemi:
200
G
Kreemijauhetta
6
Dl
Kylmää vettä
Sekoita vesi ja kreemijauhe keskenään.
Pinnalle:
Vadelmamarmelaadia
Pomada:
0,333
Kg
Pomadajauhetta (valkoista)
0,047
Vettä
Sekoita vesi ja pomadajauhe keskenään, käytä hetki mikrossa. Lusikoi pursotuspussiin.

Työvaiheet

Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
Levitä vanilijakreemiä nauhoille tasainen kerros. Rullaa nauhat.
Leikkaa rullat 50-60 g:n painoisiksi paloiksi. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat.
Voitele pullat kananmunalla. Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
3 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaisleipä

Ainekset

1
L
Piimää
75
g
Hiivaa
3
Dl
Mämmi-maltaita
3
Dl
Siirappia
1
Tl
Suolaa
4
Dl
Ruisjauhoja
9
Dl
Vehnäjauhoja
3
Dl
Vehnäleseitä
Koristeet:
Unikonsiemeniä
Pellavansiemeniä
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Sekoita 35 asteiseksi lämmitetyn piimän joukkoon taikinan muut aineet.
Annostele taikina 1 l:n vetoisiin voideltuihin leipävuokiin. Ripottele vuokaan siemeniä koristeeksi.
Nostata leipiä kaksi tuntia.
Paista leivät 170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Voitele leivät paiston loppuvaiheessa siirappivedellä. (1 osa siirappia 2 osaa vettä)

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Piia Arnould

Rullaa tortillan sisään itsetehtyä hummusta, paahdettuja kasviksia ja paistettua halloumia. Tätä parempaa kasviswrapia saa hakea!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvis-halloumirullat

Ainekset

4
wrap-tortillaa
500
g
halloumijuustoa
oliiviöljyä paistamiseen
2
tomaattia viipaleina
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahtokasvikset
2
munakoisoa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Hummus
2
tlk
säilöttyjä kypsiä kikherneitä
3/4
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2
dl
sitruunamehua
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista paahtokasvikset. Pilko munakoisot ja paprikat reiluiksi paloiksi. Yhdistä niihin kulhossa öljy, chilihiutaleet ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Ripottele valmiiden kasvisten pinnalle hieman suolaa.
  3. Tee hummus kasvisten paahtuessa. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Mittaa kikherneet, tahini, sitruunamehu, kuoritut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimen kulhoon. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi ohuena nauhana, ja käytä konetta niin kauan, että seos on aivan sileää. Mausta hummus suolalla.
  4. Leikkaa halloumijuusto vajaan sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paista palat molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Paista paloihin vain kaunis pinta. Ne saavat jäädä sisältä pehmeiksi.
  5. Sivele tortillojen sisään hummusta. Jaa päälle paahdetut kasvikset, tomaattiviipaleet, paistettu halloumi ja tuoretta persiljaa. Rullaa wrapit tiukaksi kääröksi ja puolita veitsellä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit rauhassa oikaista ja käyttää valmista hummusta.

Kommentit (0)