
Vegeherkku vie kaikkien sydämet. Se nautitaan yrttijogurtin ja keitettyjen spelttijyvien kanssa.
Mausteinen härkäpapupata
Ainekset
Työvaiheet
- Liota kuivattuja härkäpapuja väljässä, kylmässä vedessä 6–8 t tai seuraavaan päivään. Siivilöi ja huuhtele pavut.
- Lisää pavut kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 30–40 min, kunnes pavut ovat pehmeitä. Valuta pavut ja jätä odottamaan.
- Kuori ja paloittele sipulit. Poista paprikasta ja chileistä kannat, siemenet ja sisäkalvot. Leikkaa paprika kolmiomaisiksi paloiksi ja hienonna chilit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää sokeri ja jeera. Lisää paprika ja chilit ja anna kuumentua. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi ja tomaattipyree. Murskaa korianterinsiemenet huhmareessa ja lisää kattilaan. Keitä noin 10 min.
- Lisää valutetut, kypsät härkäpavut. Kuumenna ja mausta pata tabascolla, suolalla, pippurilla ja tuoreyrtillä. Hauduta 1–2 min. Tarkista maku.Mausta jogurtti suolalla, pippurilla, hunajalla ja mintulla tai korianterilla. Yrttijogurtti taittaa papupadan mausteista makua.
- Keitä härkäpapupadan lisäkkeeksi spelttijyviä, ohrasuurimoita tai kaura-riisiseosta.
Padan runsaiden kypsien makujen äärelle sopii juoma, jossa on samoja mausteisen kypsiä elementtejä kuten itse padassa. Portugalin lämmössä ja hieman jo pullossakin kypsynyt Quinta da Garrida Touriga Nacional, 14,98 e, on yrttisen mausteinen ja runsas talviviini, joka nauttii padan tomaattisesta mausteisuudesta. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)