Tässä salaatissa maistuu Italia; siitä huolehtivat valkopapu, parmesaani ja fenkoli
Italialainen papu-pastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi fenkolit ohuesti ja laita ne keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Valuta vesi pois.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää etikka. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna mukaan ruohosipuli. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kastike pasta-fenkoliseokseen. Kääntele sekaisin.
- Lisää pastaseokseen pavut, oliivit, parmesaaniraaste ja yrttisilppu. Sekoita hyvin.
- Anna maustua viileässä vähintään tunti. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesaania ja lehtipersiljaa. Valuta pinnalle vielä noin lusikallinen oliiviöljyä.