Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Uita parsanauhoja jääkylvyssä, niin ne rapsakoituvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tattari-parsasalaatti

Ainekset

500
g
parsaa
1
pieni kananmuna
2
dl
tattaria
4
dl
vettä
1
rkl
voita
¾
tl
suolaa
2
l
erilaisia salaatinlehtiä
Lisäksi
2
dl
vihreää kananmunakastiketta
2
rkl
unikonsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kananmunakastike(ks. ohje alhaalla).
  2. Laita jääkylmää vettä kulhoon. Suikaloi parsat pitkittäin kuorimaveitsellä veteen odottamaan.
  3. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää tattari kananmunan joukkoon ja sekoita niin, että jyvät ovat kauttaaltaan kananmunassa. Kuumenna tarttumaton paistinpannu ja kaada tattari kuumaan kuivaan pannuun. Sekoittele kevyesti 2–3 minuuttia, kunnes kananmuna muuttuu läpikuultavaksi ja tattarinjyvät kuivuvat ja tuoksuvat hieman paahteiselta.
  4. Kuumenna 4 dl vettä, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Lisää tattari ja keitä alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Levitä kypsä tattari laakealle alustalle ja anna jäähtyä.
  5. Huuhtele salaatit ja revi ne suupaloiksi. Valuta parsat. Sekoita kypsä tattari, parsasuikaleet, salaatit ja kananmunakastike keskenään. Ripottele unikonsiemenet pinnalle.

Vihreä kananmunakastike

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
unikonsiemeniä
1
dl
kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
öljyä
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
dijonninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunaa 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
  2. Paahda unikonsiemeniä kuivassa pannussa 2 minuuttia. Siirrä lautaselle jäähtymään. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori valkosipulinkynsi.
  3. Mittaa aineet unikonsiemeniä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Lisää siemenet kastikkeeseen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.