Uita parsanauhoja jääkylvyssä, niin ne rapsakoituvat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Tattari-parsasalaatti
Ainekset
500
g
parsaa
1
pieni kananmuna
2
dl
tattaria
4
dl
vettä
1
rkl
voita
¾
tl
suolaa
2
l
erilaisia salaatinlehtiä
Lisäksi
2
dl
vihreää kananmunakastiketta
2
rkl
unikonsiemeniä
Työvaiheet
- Valmista ensin kananmunakastike(ks. ohje alhaalla).
- Laita jääkylmää vettä kulhoon. Suikaloi parsat pitkittäin kuorimaveitsellä veteen odottamaan.
- Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää tattari kananmunan joukkoon ja sekoita niin, että jyvät ovat kauttaaltaan kananmunassa. Kuumenna tarttumaton paistinpannu ja kaada tattari kuumaan kuivaan pannuun. Sekoittele kevyesti 2–3 minuuttia, kunnes kananmuna muuttuu läpikuultavaksi ja tattarinjyvät kuivuvat ja tuoksuvat hieman paahteiselta.
- Kuumenna 4 dl vettä, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Lisää tattari ja keitä alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Levitä kypsä tattari laakealle alustalle ja anna jäähtyä.
- Huuhtele salaatit ja revi ne suupaloiksi. Valuta parsat. Sekoita kypsä tattari, parsasuikaleet, salaatit ja kananmunakastike keskenään. Ripottele unikonsiemenet pinnalle.
Vihreä kananmunakastike
Ainekset
1
kananmuna
1
rkl
unikonsiemeniä
1
dl
kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
öljyä
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
dijonninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Keitä kananmunaa 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
- Paahda unikonsiemeniä kuivassa pannussa 2 minuuttia. Siirrä lautaselle jäähtymään. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori valkosipulinkynsi.
- Mittaa aineet unikonsiemeniä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Lisää siemenet kastikkeeseen