Soijapavuista valmistetun tempehin maku on pähkinäinen ja sienimäinen. Tässä salaatissa tempeh maustetaan herkullisella inkiväärimarinadilla.
Tempehiä myydään eko- ja etnokaupoissa tuoreena, säilykkeenä ja pakasteena.
Tempeh-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi (jos et ole vahvan ruuan ystävä, vähennä inkiväärin määrää). Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin aineet.
- Leikkaa tempeh suupaloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista tempehkuutiot molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Laita kuumat tempehit marinadiin. Anna maustua 15 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi mango. Huuhtele salaatinlehdet ja idut. Yhdistä salaatti, idut, auringonkukanversot ja yrtit kulhossa. Lisää tempehit marinadista ja kaada marinadia kastikeeksi. Tarjoa heti.