Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikhernepihvit falafelien tyyliin

Ainekset

1
tlk
/230 g kikherneitä
1 ½
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
½
sitruunan mehu
(1
valkosipulinkynsi)
½–1
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tl
jauhettua juustokuminaa)
3–4
rkl
jauhoja (vehnä, speltti tai gluteeniton)
Lisäksi
3
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kaada ne tehosekoittimeen ja lisää tahini. Pese ja kuivaa pinaatti ja laita tehosekoittimeen. Hienonna persilja joukkoon ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Raasta halutessasi valkosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi juustokuminalla.
  2. Soseuta massa melko tasaiseksi mutta älä liian pitkään, ettei siitä tule tahnaa. Voi olla, että joudut pysäyttämään koneen välillä ja tuuppaamaan aineksia lusikalla liikkeelle. Lisää jauhot viimeisenä, sillä ne saattavat tehdä massasta venyvää. Siirrä massa toiseen kulhoon, peitä kelmulla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
  3. Tee korianterijogurtti (ks. ohje).
  4. Muotoile massa 10–12 pihviksi kostutetuin käsin. Paista pihvit reilussa määrässä öljyä rapeaksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Anna pihvien valua hetki talouspaperin päällä ja tarjoa heti. Halutessasi voit tarjota pihvien kanssa salaattia, couscousia ja paahdettuja paprikoita.

     

 

Vinkki! Voit muotoilla pihvit valmiiksi jääkaappiin ja vain paistaa nopeaksi yöpalaksi.

 

 

Juomasuositus: Falafelit kaipaavat yrttistä, mineraalista mutta samalla hieman mausteista viiniä. Italialainen Pinot Grigio St. Magdalena, 14,08 e, on loistava valinta. Viini raikastaa annoksen monivivahteisia makuja.(Terhi Oksanen-Alén)

 

Korianterijogurtti

Ainekset

1
ruukku
korianteria
3
dl
turkkilaista jogurttia
½
sitruunan mehu
100
g
fetajuustoa tai 1/2–1 tl suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianterin lehdet ja varret mutta älä hakkaa niitä veitsellä edestakaisin. Sekoita korianteri, jogurtti ja sitruunan mehu kastikkeeksi. Murenna feta joukkoon tai mausta kastike suolalla.
  2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Sienipiirakka saa voitaikinalevystä ihanan lehtevän pohjan. Päälle sopivat kaikki pannuvalmiit metsäsienet aina kantarelleista herkkutatteihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-sienipiirakka

Ainekset

500
g
laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)
3
oksaa
timjamia tai rosmariinia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta
1
prk (200 g)
ranskankermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
noin 8
dl
paistovalmiita metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita
(yrttejä, viipaloitua kesäpunasipulia)

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Irrota timjaminlehdet tai hienonna rosmariini. Sekoita ne sitruunan kuoriraasteen, ranskankerman, suolan ja pippurin kanssa. Viipaloi tai murustele juusto.
  4. Laita voitaikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kauli taikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm:n leveä reunus taikinaan siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan asti.
  5. Levitä ranskankermaseos taikinapohjalle. Laita päälle juusto ja sienet. Paista noin 30 minuuttia uunin alatasolla tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
  6. Viimeistele halutessasi yrteillä ja viipaloidulla punasipulilla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)