Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Suklaalla ja mantelilla täytetty pääsiäisbabka vaatii aikaa, mutta on ehdottomasti sen arvoinen. Sekä panettonea että briossia muistuttava babka on tuttu itäeurooppalaisista pääsiäisjuhlista. Nauti babka vaikkapa pashan parina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 annosta
Valmistusaika
1,5 t + 5,5 t + 15 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolalainen suklaababka

Ainekset

Taikina
3/4
dl
täysmaitoa
tl
kuivahiivaa
½
dl
kermaviiliä
1
kananmunanvalkuainen
n. 4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
½
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
40
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
80
g
kuorittuja manteleita
½
dl
sokeria
50
g
voita
1
kananmuna
2
tl
appelsiinimehua
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
kanelia
1
tl
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
170
g
tummaa suklaata rouhittuna (60 %)
Strösseli
½
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
tomusokeria
20
g
jääkaappikylmää voita
Lisäksi
1
pieni kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita kermaviili ja valkuainen nesteeseen. Lisää 1 dl jauhoja ja vatkaa käsivispilällä tasaiseksi. Mittaa sokerit, suola ja loput jauhot taikinaan. Alusta käsin sileäksi. Paloittele voi ja vaivaa se taikinaan.
  2. Peitä löysä taikina tuorekelmulla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 ½ tuntia. Poista tuorekelmu ja painele käsin taikinasta ilmakuplat pois. Peitä uudelleen ja nosta jääkaappiin kohoamaan 12–15 tunniksi, esimerkiksi yön yli.
  3. Seuraavana päivänä jauhota leivinpaperi runsaalla jauholla. Kaavi taikina kulhosta jauhojen päälle. Kauli tai painele taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 27 x 37 cm). Siirrä leivinpaperi taikinalevyineen jääkaappiin mahtuvalle pellille tai leikkuulaudalle. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle.Peitä kevyesti tuorekelmulla tai leivinpaperilla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.
  4. Valmista täyte. Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää voi, kananmuna, mehu, vaniljasokeri, kaneli ja kuoriraaste. Käytä konetta kunnes täyte on sileää. Jäähdytä kylmässä 1 tunti.
  5. Tee strösseli. Mittaa jauhot kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Palastele kylmä voi joukkoon. Nypi seos käsin karkeaksi muruksi, jossa on sattumia. Strösselin ei ole tarkoitus olla sileää.
  6. Voitele leipävuoka (10 x 20 cm). Ota taikina ja täyte jääkaapista. Harjaa pullasudilla mahdolliset ylimääräiset jauhot taikinan pinnalta.
  7. Levitä täyte taikinalevylle. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sirottele täytteen päälle.
  8. Kierrä taikina leivinpaperin avulla rullalle ja harjaa samalla ylimääräisiä jauhoja pois. Taikina on löysää ja repeilee, mutta se ei haittaa.
  9. Kierrä taikinarullaa 5–7 kertaa molemmista päistä kiinni pitäen niin, että saat sen kierteelle. Taita sitten rullan päät yhteen ja kierrä vielä 2–3 kierrosta.
  10. Nosta pulla vuokaan, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 2 tuntia.
  11. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna kevyesti haarukalla. Voitele pulla kananmunalla. Ripota strösseli pullan pintaan.
  12. Paista pullaa 1 tunti tai kunnes se on hyvin kohonnut ja kauniin ruskea. Jäähdytä ensin vuoassa 1 tunti.
  13. Irrota pullan reunat varovasti veistä apuna käyttäen. Kumoa se ritilälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  14. Babka maistuu kahvin, teen, jäätelön, pashan, makean kuohuviinin tai vaikka ruusulimonadin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1176 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 313 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.