Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
2 t 30 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Vaikea

Suklainen portviini-luumukakku

Ainekset

Taikina
100
g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Jogurttitäyte
4
dl
vispikermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
4
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Kostutusliemi
luumujen liotuslientä
n. ½
dl
(tawny) portviiniä
Lisäksi
2
rkl
voita
tuoreluumuhilloa
täytettyjä luumuja
2
rkl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita luumut likoamaan edellisenä iltana täytettyjä luumuja varten. Valmista luumuhillo ja täytetyt luumut valmiiksi. (Ks. ohje)
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 20 cm). Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Rouhi 50 g suklaata veitsellä karkeaksi ja sulata loppu 50 g suklaata. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuiva-aineet ja suklaarouhe toisessa kulhossa ja lisää vaahtoon. Kääntele sulatettu suklaa taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 25–30 minuuttia. Jäähdytä kakkua muutama minuutti vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään vähintään 2 tunniksi. Voit myös tehdä kakkupohjan jo edellisenä päivänä.
  5. Tee täyte. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, sokerit sekä mahdollisesti yli jäänyt luumujen tuorejuustotäyte.
  6. Tee kostutusliemi sekoittamalla luumujen liotusliemeen portviiniä niin, että saat lientä reilun desin.
  7. Leikkaa kakkupohja 3 kerrokseksi. Nosta alin levy tarjoiluvadille ja kostuta se tasaisesti luumujen liotusliemellä pullasudin tai lusikan avulla. Levitä puolet tuoreluumuhillosta ja puolet keitetyistä, pehmeistä luumuista. Lisää 1/4 jogurttivaahdosta. Kokoa seuraava kerros samalla lailla. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta se. Säästä loppu jogurttivaahto kuorruttamiseen.
  8. Nosta kakku viileään vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoamista tai anna sen levätä yön yli, jolloin maut tekeytyvät kunnolla. Levitä loppu jogurttivaahto kakun pinnalle ennen tarjoamista. Asettele täytetyt luumut keoksi päälle. Rouhi pistaaseja koristeeksi.

Voit tarjota kakun kanssa samaa portviiniä, jota käytät sen valmistukseen. Herkullinen pari on Kopke 20 Years Old Tawny, 19,99e/0,375 l. Tawnyssa maistuvat rusinat, kaneli, puu ja tumma suklaa.

Täytetyt luumut

Ainekset

100
g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
½
dl
vettä
½
dl
(tawny) portviiniä
1
kanelitanko
1
suikale
1 suikale (luomu)sitruunankuorta
Sokerikiille
2 1/2
dl
sokeria
4
rkl
vettä
Sitruunavaahtotäyte
1
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
100
g
sitruunatuorejuustoa
50 g/3/4
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita luumut, vesi, portviini ja kanelitanko kulhoon. Vuole kapea suikale pestyn sitruunan kuorta joukkoon. Sekoita ja anna luumujen liota huoneenlämmössä 5–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Keitä sokeri ja vesi kuultavaksi. Nosta luumut liotusliemestä; säästä liemi kakun kostukkeeksi. Upota liotetut luumut sokeriliemeen ja nosta valumaan leivinpaperille kahta lusikkaa apuna käyttäen. Luumuja ei keitetä, vaan ne vain käväisevät kattilassa saamassa kiiltoa pintaan. Anna luumujen kuivua toisistaan erillään vähintään 10 minuuttia ennen täyttämistä, kunnes pinta kestää koskettamisen.
  3. Valmista täyte. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Mausta sokerilla ja sitruunankuorella. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota luumun sisään reiästä, josta kivi on poistettu. Vaahtoa saa olla niin reilusti, että luumu pullistuu. Jos täytettä jää yli, sekoita loput kakuntäytteeseen.
  4. Paina jokaisen luumun sisälle pistaasipähkinä. Laita luumut jääkaappiin tarjoamiseen saakka.

Tuoreluumuhillo

Ainekset

500
g
punaisia, tuoreita luumuja
1 1/4
dl
ruokosokeria
½
dl
vettä
½
dl
(tawny) portviiniä
1
kanelitanko
½
sitruunan mehu
125 g/1 1/2
dl
hillosokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa sokeri, vesi, portviini ja kanelitanko kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista. Poista luumuista kivet.
  2. Poista kanelitanko kattilasta. Lisää luumut ja sitruunan mehu ja keitä 10 minuuttia.
  3. Ota puolet pehmenneistä luumuista astiaan jäähtymään kakun täytteeksi. Lisää hillosokeri loppuosaan ja keitä 15 minuuttia. Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (4)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)