Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje: Prisca Leclerc Kuva: Sami Repo

Piiraiden yllättävä täyte on pohjoisafrikkalaisittain inkiväärillä, kurkumalla ja kanelilla maustettua lanttulaatikkoa. Ja oikaisija käyttää tietty kaupan valmista ruis-perunataikinaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset lanttunyytit

Ainekset

Peruna-ruistaikina
3
keitettyä perunaa
250
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
vettä
Täyte
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
1
dl
kermaa
400
g
lanttulaatikkoa (6-7 dl)
Lisäksi
maitoa voiteluun

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Tee taikina. Survo jäähtyneet perunat perunasurvimella tai haarukalla kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja suola ensin keskenään, lisää ne sitten peruna-voiseokseen ja sekoita. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää hieman vehnäjauhoja. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli; kuullota niitä voissa pannussa 5 minuuttia. Raasta inkivääri. Lisää kaikki mausteet pannuun ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja sekoita. Lisää lanttulaatikko ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy 8 osaan. Nosta palat uunipellille. Jaa täyte taikinapohjille. Voitele reunat maidolla. Kerää taikinan reunat nyytiksi täytteen ympärille.
  5. Voitele maidolla ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
  6. Lanttunyytit maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

Vinkki: Jos haluat, voit oikaista reseptissä käyttämällä valmista ruis-perunataikinaa kaupan pakastealtaasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla