Piiraiden yllättävä täyte on pohjoisafrikkalaisittain inkiväärillä, kurkumalla ja kanelilla maustettua lanttulaatikkoa. Ja oikaisija käyttää tietty kaupan valmista ruis-perunataikinaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Mausteiset lanttunyytit
Ainekset
Peruna-ruistaikina
3
keitettyä perunaa
250
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
vettä
Täyte
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
1
dl
kermaa
400
g
lanttulaatikkoa (6-7 dl)
Lisäksi
maitoa voiteluun
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Tee taikina. Survo jäähtyneet perunat perunasurvimella tai haarukalla kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja suola ensin keskenään, lisää ne sitten peruna-voiseokseen ja sekoita. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää hieman vehnäjauhoja. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli; kuullota niitä voissa pannussa 5 minuuttia. Raasta inkivääri. Lisää kaikki mausteet pannuun ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja sekoita. Lisää lanttulaatikko ja sekoita tasaiseksi.
- Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy 8 osaan. Nosta palat uunipellille. Jaa täyte taikinapohjille. Voitele reunat maidolla. Kerää taikinan reunat nyytiksi täytteen ympärille.
- Voitele maidolla ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
- Lanttunyytit maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.
Vinkki: Jos haluat, voit oikaista reseptissä käyttämällä valmista ruis-perunataikinaa kaupan pakastealtaasta.