Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

On vaikea päättää, kumpi on pääosassa, lammas vai tillin ja fetan maustama lämmin pastasalaatti. Molemmat siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lampaanfileerulla ja feta-orzo

Ainekset

6
lampaan ulkofileetä kalvottomaksi leikattuna palana
1
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
Täyte
2
salottisipulia
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
pistaasipähkinöitä rouhittuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota fileet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä 5 minuuttia. Siirrä sipuli kulhoon. Rouhi pähkinät ja hienonna persilja. Sekoita sipuli, pähkinät, persilja ja pehmeä voi täytteeksi. 
  3. Viillä fileisiin syvä sivuviilto pituussuunnassa, niin että saat avattua ne levyiksi. Aseta fileelevyt leikkuulaudalle vierekkäin siten, että niiden reunat ovat noin 1 cm:n matkalta päällekkäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pinnalle. Kääri liha tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Sido kiinni paistinarulla. Paista fileerullan pintaan väri kuumassa paistinpannussa voi-öljyseoksessa.
  4. Laita fileerulla isoon uunivuokaan ja kypsennä sitä uunissa 15 minuuttia. Ota vuoka hetkeksi pois uunista. Lisää tomaatit vuokaan. Valuta öljy tomaattien päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä 15-20 minuuttia. Jos käytä paistolämpömittaria, kypsän punertavan lihan sisälämpötila on 58 astetta. 
  5. Kääri paistirulla folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Valmista feta-orzo lihan vetäytyessä. Poista paistinaru ja  viipaloi fileerulla.

Feta-orzo

Ainekset

2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
orzoa tai pientä kuviopastaa
4 1/2
dl
kasvislientä
100
g
fetajuustoa
1/2
dl
tilliä hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä 5 minuuttia kasarissa öljyssä. Lisää pasta ja kuumenna 1 minuutti seosta koko ajan käännellen.  
  2. Lisää kasvisliemi ja peitä kannella. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. 
  3. Murustele feta pastan sekaan. Lisää tilli ja pippuri. Sekoita ja tarjoa lämpimänä lampaanrullan kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1176 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 313 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 313 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.