Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 444 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Lähi-Idässä suosittua aamiaisruokaa voi muunnella oman maun mukaan; jättää makkarat pois, lisätä joukkoon papuja tai vihanneksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Shakshuka-pannu

Ainekset

1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
2
isoa
paprikaa
1
rkl
öljyä
150-200
g
chorizomakkaraa
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
chiliä
1
tl
sokeria
3/4
tl
suolaa
1
tlk
säilyketomaatteja
1-1 1/2
dl
vettä
4
kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
(1
dl
paloiteltua fetaa tai vuohenjuustoa)
1
rkl
tuoretta basilikaa tai persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, viipaloi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  2. Paloittele makkara pieniksi paloiksi. Lisää chorizo, mausteet, sokeri ja suola pannuun.Kääntele parin minuutin ajan. Pilko tomaatit. Lisää tomaatit ja vesi pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppuun. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja pippuria. Halutessasi ripottele juusto pinnalle.
  4. Nosta pannu uunin keskitasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  5. Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole sopivaa valurautapannua, tee ruoka tavallisessa paistinpannussa ja siirrä se vasta lopuksi uunin kestävään vuokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kypsennä naudan kuvepaisti eli flank steak mediumiksi kokonaisena ja viipaloi salaattiin. Pihvi saa seurakseen grillattuja kasviksia, kevätsipulivinegrettiä ja mozzarellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu pihvisalaatti

Ainekset

600
g
naudankuvetta eli flank steakia
2
pientä parsakaalia
2
pientä cosmopolitansalaattia
1
kesäkurpitsa
12
retiisiä
2
palloa (à noin 120 g)
bufalamozzarellaa
Savupaprikasuola
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
savupaprikaa
½
appelsiinin kuori
Kevätsipulivinegretti
1
kevätsipuli
½
dl
appelsiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
  2. Tee makusuola sekoittamalla suola ja savupaprika ja raastamalla pestyn appelsiinin kuori joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita vinegretti. Hienonna kevätsipuli ja purista appelsiinimehu pieneen kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä naudankuvetta kuumassa grillissä ensin noin minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 3 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä noin 3 minuuttia.
  5. Hiero makusuola grillatun lihan pintaan ja kiedo liha folioon kasvisten grillauksen ajaksi.
  6. Halkaise parsakaalit ja salaatit pitkittäin tai leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi lanteiksi. Poista retiiseistä naatit. Grillaa parsakaaleja keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia kerran kääntäen. Lisää salaatit ja kesäkurpitsat grilliin ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
  7. Valuta ja kuivaa mozzarellat. Kokoa grillatut kasvikset tarjoiluvadille, lisää retiisit ja lusikoi vinegretti kasviksille. Leikkaa liha syihin nähden viistosti ohuiksi viipaleiksi ja laita vadille. Viimeistele revityllä mozzarellalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata

Ainekset

2
(yhteensä 750 g)
karitsan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Parsagremolata
400
g
vihreää parsaa
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
  5. Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
  6. Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
  7. Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
  8. Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
  9. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
  10. Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)