Lähi-Idässä suosittua aamiaisruokaa voi muunnella oman maun mukaan; jättää makkarat pois, lisätä joukkoon papuja tai vihanneksia.
Shakshuka-pannu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, viipaloi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
- Paloittele makkara pieniksi paloiksi. Lisää chorizo, mausteet, sokeri ja suola pannuun.Kääntele parin minuutin ajan. Pilko tomaatit. Lisää tomaatit ja vesi pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppuun. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja pippuria. Halutessasi ripottele juusto pinnalle.
- Nosta pannu uunin keskitasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
- Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole sopivaa valurautapannua, tee ruoka tavallisessa paistinpannussa ja siirrä se vasta lopuksi uunin kestävään vuokaan.