Fetarullassa liha ja lisukkeet ovat samassa paketissa.
Feta-lammasrulla
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paisti sulamaan edellisenä päivän.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmista täyte. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna minttu.
- Sulata voi kattilassa. Lisää purjot ja valkosipulit ja kypsennä miedolla lämmöllä 5 min. Lisää herneet, minttu ja korppujauhot. Kypsennä 3 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä.
- Riko muna kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Sekoita munan joukkoon hieman jäähtynyt täyte. Lisää murennettu feta, sitruunan mehu ja raastettu kuori täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta paisti leikkuulaudalle. Leikkaa pinnasta liika rasva pois. Levitä paisti laudalle levyksi. Tee lihan paksuimpiin kohtiin kevyitä (1–2 cm) viiltoja 4–5 cm välein. Tee viillot lihassyiden suuntaisesti. Nuiji paistia esim. kaulimella, jotta levystä tulee tasaisen paksu (korkeintaan 5 cm). Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte tasaisesti, jätä kaksi senttiä reunoista vapaaksi. Kääri liha rullalle ja sido tiiviisti narulla.
- Nosta rulla uunivuokaan. Hiero lihaan oliiviöljyä. Kypsennä uunissa 1 ½ tuntia. Anna rullan levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista.