
Pähkinäkuorrutettu porsaanfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Possunfileen voi tarjota kylmänä noutopöydässä tai lämpimänä pääruokana. Jos teet fileen kylmänä, voit tehdä sen kuorrutusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.
- Ota liha huoneenlämpöön 30 min ennen valmistusta. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Ruskista filee kuumassa pannussa öljyssä kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Laita filee voideltuun uunivuokaan, paista 45 min. Possun ulkofilee on kypsää mutta vielä mehevää, kun sen sisälämpö on 70 astetta; sisäfileelle riittää 65 astetta
- Kääri filee folioon ja anna levätä vähintään 15 min, jotta maut ja lihanesteet tasaantuvat. Fileen lämpötila nousee muutaman asteen vielä vetäytymisen aikana.
- Voitele filee maapähkinälevitteellä. Hienonna pähkinät. Pyörittele filee pähkinärouheessa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa wasabijogurtin kera.
Wasabijogurtti (2 dl)
Ainekset
Työvaiheet
- Tee kastike valmiiksi jo edellisenä päivänä. Notkista wasabitahna kuumalla vedellä. Sekoita se hyvin jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min, mielellään seuraavaan päivään.
Vinkki!
Värjää kastike halutessasi wasabinvihreäksi muutamalla tipalla elintarvikeväriä.