Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 355 keittokirjaan.
Sanna Maskulin

Stop everything! Kun olet kerran maistanut umamisessa, suolaisessa soijaliemessä marinoituja keitettyjä kananmunia, paluuta entiseen ei ole.

Löysin ravintola Momofukun marinoitujen kananmunien ohjeen Food 52:n Kristen Migloren Genius Recipes -blogista. Kuten blogin nimikin lupaa, ohje on yksinkertaisuudessaan nerokas. Umaminen, suolainen soijaliemi tekee kananmunille ohuenohuen, maukkaan pinnan.

Alkuperäisessä ohjeessa kananmunia keitetään tismalleen 6 minuuttia ja 50 sekuntia, jolloin keltuainen on hyytynyt, mutta houkuttelevan pehmeä. Ei haittaa, vaikka keittoaika piirun verran alittuisi tai ylittyisi, ohje toimii.

Marinointiajan kanssa ei sen sijaan kannata hötkyillä. Alkuperäisessä ohjeessa 2 tuntia on minimi, mutta siinä ajassa marinadi ei vielä ole tehnyt kaikkia taikojaan. Kuusi tuntia on oikein hyvä, ja yön yli vielä parempi. Vielä yksi juttu. Ainekset ovat hyvin simppelit, joten raaka-aineiden laadussa ei kannata pihistellä. Käytä tuoreita luomumunia, satsaa laadukkaaseen soijaan ja jos vain mahdollista, käytä sherryviinietikkaa. Muilla etikoilla lopputulos ei ole aivan yhtä maukas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 6 t marinoitumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Marinoidut kananmunat Momofukun ja Food52:n tapaan

Ainekset

6
isoa luomukananmunaa
Marinadi
1
dl
lämmintä vettä
1
rkl
sokeria
1 3/4
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
2
rkl
(sherry)viinietikkaa
Lisäksi
jääpaloja
sormisuolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kananmunat varovasti yksi kerrallaan kiehuvaan veteen. Keitä 6 minuuttia 50 sekuntia, jolloin kananmunan keltuainen hyytyy mutta on vielä pehmeä ja kostea.
  2. Tee marinadi valmiiksi kananmunien kiehuessa. Mittaa lämmin vesi ja sokeri pieneen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää soijakastike ja viinietikka.
  3. Kun kananmunat ovat kiehuneet, siirrä ne jääveteen tai kylmän, juoksevan veden alle jäähtymään. Anna jäähtyä pari minuuttia tai kunnes kananmunat ovat pinnalta kylmiä ja kuori irtoaa helposti.
  4. Kuori kananmunat ja laita pienehköön, noin puolen litran vetoiseen kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinadin pitäisi peittää kananmunat kokonaan, jonka vuoksi ei kannata valita liian suurta astiaa. Anna marinoitua jääkaapissa 6 tuntia tai yön yli.
  5. Ota kananmunat marinadista, puolita ne ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan, salaatissa, ramenkeitossa tai katkarapujen ja majoneesin kanssa. Varustaudu vastaanottamaan aplodit.

 

 

Kommentit (10)

Jussi Matikainen
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ei nyt aleta vääntää kättä siitä, mikä on oikea tapa keittää kananmunat, mutta marinadi kuulostaa siltä kuin sokerilla ja snerryviinietikalla yritetään korvata mirin. Varmasti herkullista, mutta miriniä saa nykyään valintatalostakin.

Heikki Vesala
Seuraa 
Liittynyt18.9.2015

Pitääkö munat kuoria ennen marinointia?
Se tiedetään, että kuori lähtee paremmin kun se jäähdytetään.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, munat pitää kuoria ennen marinointia. Yst terveisin, Soppa365 toimitus

Seppo Salmela
Seuraa 
Liittynyt16.3.2016

Onko marinadi kertakäyttöinen, vai säilyykö toiseen tai jopa useampaan käsittelyyn?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kyllä se kannattaa tehdä aina uudestaan uusiin marinointeihin. Yst. terveisin, Soppa365-toimitus

Anne Viitanen
Seuraa 
Liittynyt22.3.2016

Onko kananmunat tarkoitus laittaa kiehuvaan veteen vain kylmään, ja aika lasketaan kun vesi alkaa kiehua?

Joonatan_2
Seuraa 
Liittynyt17.3.2016

1. Laita kananmunat varovasti yksi kerrallaan kiehuvaan veteen...

Tytti13
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Kokeilimme keittää munat tähän tyyliin, mutta ainakin käyttämämme isot luomumunat olivat aivan löysiä.

Anne Tuomisalo
Seuraa 
Liittynyt28.3.2016

Eivät mielestäni olleet aplodien arvoisia. Teimme ohjeen mukaan ja parempia ovat ilman marinadeja. Kiinnostava kokeilu, mutta kukaan aamupalapöydässä ei näistä pitänyt.

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Ihan kiva kokeilu!
Mutta, mutta... olisi ollut ehkä hyvä mainita kananmunien koko, sillä mainittu pilkuntarkka aika ei riittänyt alkuunkaan. Onnistuin kokeilussa vasta, kun aika oli 9 min. Käytin marketin ranskalaista Sherry-Essig/CloviS. Annoin Momofukuille aikaa yön yli. Maku oli ihan jees, ei niin taivaallinen. Huomenna keitän aamukananmunani normaaliin tapaan 10 min. ja syön heti!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)