Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 4 dl
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkavinegretti

Ainekset

2
dl
omena- tai siideriviinietikkaa
1 1/3
dl
ruokosokeria
2
dl
puolukoita
1 1/3
dl
rypäleensiemenöljyä (tai rypsiöljyä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna etikka ja sokeri kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoittele välillä, jotta sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä.
  2. Soseuta puolukat sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa. Paina puolukkasose lusikalla siivilän läpi kannelliseen purkkiin, jotta saat siitä mahdollisimman tasaista.
  3. Sekoita etikka-sokeriliemi puolukkasoseeseen. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sulje purkin kansi ja ravistele tasaiseksi.
  4. Tarjoa vaikka vuohenjuuston ja vihersalaatin kanssa. Vinegretti säilyy jääkaapissa noin viikon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat ranskikset

Ainekset

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä , kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan lämpöistä, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pottuvoinakin tunnettu muusi on suomalaista lohturuokaa parhaimmillaan!

Käytä perunoiden soseuttamiseen sauvasekoittimen sijaan esimerkiksi sähkövatkainta. Sauvasekoitin saa perunasoseen muuttumaan herkästi liisteriksi. Parhaimman muusin saat kuitenkin pusertamalla perunat tiheän metallisiivilän läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pehmein perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
50
g
voita
3
dl
täysmaitoa
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Tee keskelle perunaa ympäri menevä pintaviilto. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Valuta vesi ja poista kuoret.
  2. Aseta tiheä metallisiivilä ison kattilan päälle ja puserra kypsät perunat siivilän läpi.
  3. Mittaa voi ja maito mikron kestävään kulhoon ja kuumenna ne. Nosta perunakattila hellalle ja lorota maito-voiseos perunan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)