Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Coleslaw on klassikkoiden kuningas. Kumman kanssa sen haluat – majoneesin vai öljykastikkeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Coleslaw

Ainekset

1
pieni varhaiskaali
2
porkkanaa
1
dl
cashewpähkinöitä
3
rkl
(keltaisia) rusinoita
Kastike 1: Majoneesi
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
1
dl
ranskankermaa
1
dl
majoneesia (ks. ohje)
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
sitruunan mehua
½
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Kastike 2: Öljykastike
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
sitruunan mehua
½
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori porkkanat ja suikaloi tai viipaloi ne.
  2. Valitse, haluatko tehdä salaatille majoneesi- vai öljykastikkeen. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  3. Yhdistä kastike, kaalisuikaleet ja porkkanapalat. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.
  4. Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa kevyesti. Koristele valmis salaatti pähkinöillä ja rusinoilla. Tarjoa grillatun lihan tai hampurilaisten lisukkeena.

Majoneesin perusohje

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
½
tl
sinappia
½
tl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2–2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti piimäliemessä

Ainekset

n. 20
varhaisperunaa
4
naattiporkkanaa
2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
rs (500 g)
mansikoita
1
l
herneitä
1
rs (20 kpl)
syötäviä orvokkeja
Liemi
2
avomaankurkkua
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.

  2. Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

  3. Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.

  4. Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevätsipulia, lehtikaalia ja tujaus omenaviinietikkaa. Keväisen menun alkuruoaksi sopii lämmin vihreä salaatti, jossa on ihanasti ytyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kevätsipuli-lehtikaalisalaatti

Ainekset

2
nippua kevätsipulia
3
dl
rypsiöljyä
½
tl + ½ tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
1
dl
hasselpähkinöitä
100
g
lehtikaalia
1
dl
vettä
1
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
vesikrassinoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kevätsipuleiden varsista 5–10 cm:n pätkät, laita ne ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 6 minuuttia. Siivilöi vihreä öljy toiseen astiaan.

  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita kevätsipulit folioarkille, lorauta niille lusikallinen kevätsipuliöljyä ja mausta suolalla ja omenaviinietikalla. Lisää voi nokareina, sulje folio taittelemalla ja laita uunipellille. Paahda kevätsipuleita uunissa 10 minuuttia. Lisää sitten pähkinät pellille ja paahda vielä 5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan paahtuneita.

  3. Rouhi paahdetut pähkinät morttelissa tai veitsellä.

  4. Leikkaa lehtikaaleista varsi ja lehtiruoti veitsellä pois. Leikkaa lehdet noin 2 cm:n suikaleiksi. Kuumenna vesi paistinpannussa kiehuvaksi. Ryöppää lehtikaalisuikaleita vedessä noin 1 minuutti. Siivilöi lehtikaalit, laita kulhoon ja mausta suolalla. Kaada lehtikaalille sen verran kevätsipuliöljyä, että kaali maustuu kauttaaltaan.

  5. Jaa lehtikaali keoiksi lautasten keskelle ja asettele paahdetut kevätsipulit sen ympärille. Ripottele pähkinät ja rouhi pippuria annoksiin. Koristele vesikrassilla.

Kommentit (0)