Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Korvaa hampurilaissämpylät muhkeilla grillatuilla portobelloilla ja kasaa väliin halloumia, kasviksia ja hampurilaiskastiketta. Kesän kuumin gluteeniton kasvisburgeri on syntynyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton portobelloburgeri

Ainekset

8
portobelloa
2
pkt
halloumi-juustoa
lehtisalaattia
tomaattia
suolakurkkua
punasipulia
hampurilaiskastiketta

Työvaiheet

  1. Grillaa portobellot grillissä, noin 5 minuuttia. Voit paistaa sienet myös paistinpannulla öljyssä tai öljyllä siveltynä 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
  2. Viipaloi halloumi ja grillaa tai paista kauniin ruskeaksi.
  3. Huuhdo salaatti, viipaloi tomaatit, kurkut ja sipuli.
  4. Kokoa burgeri asettamalla portobellojen väliin pari halloumiviipaletta, kasviksia ja hampurilaiskastiketta.

Vinkki! Voit täyttää burgerin myös paistetulla tofulla tai kasvispihvillä. Grillattu portobello sopii myös tavallisen sämpylään kootun hampurilaisen lihaisaksi kasvispihviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda kasvikset uunissa makean meheviksi. Ratatouille on maukas kumppani vaikkapa broilerin rintafileelle tai vuohenjuustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillekasvikset

Ainekset

1
munakoiso
1
paprika
1/2
kesäkurpitsa
1
pieni sipuli
12
pientä luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
1
tl
kuivattua basilikaa
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso, paprika, kesäkurpitsa ja sipuli isoiksi lohkoiksi uunivuokaan. Lisää vuokaa myös tomaatit.
  2. Sekoita pienessä kulhossa öljy, suola, mustapippuri ja basilika. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää vuokaan timjaminoksat ja mausteöljy. Sekoita niin, että mausteet levittyvät tasaisesti kasviksille. Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia kerran välissä sekoittaen.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Piperade on helppo ranskalainen kasvispannu, johon rikotaan lopuksi munia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

1
vihreä paprika
2
keltaista tai punaista paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
Provencen yrttiseosta

Työvaiheet

  1. Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
  3. Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Yhdistä muusiin tällä kertaa palsternakkaa ja kukkakaalia. Makuyhdistelmä on upea ja sopii esimerkiksi kalan kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-palsternakkamuusi

Ainekset

1
iso kukkakaali
200
g
palsternakkaa
1
kasvisliemikuutio
1/2
dl
ruokakermaa
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko kukkakaali kattilaan. Kuori ja pilko myös palsternakka ja lisää joukkoon. Kaada kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Kaada enin keitinvesi pois mutta säästä noin 1 dl muusin ohennusta varten. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi muusiksi. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Tarkista suola.

 

Kommentit (0)