Bilberry Hill on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Herkullinen ja kuohkea bostonkakku onnistuu hyvin myös gluteenittomista jauhoista ja ilman laktoosia, kasvijuomaan valmistettuna. Löydät reseptiin tarvittavan taikinajuureen leivottavan gluteenittoman pullataikinan ohjeen Bilberryhill -sivustolta (Hyvä gluteeniton pullataikina).

Bostonkakku tunnetaan myös nimellä bostonpulla. Kakku -nimitys kuvaa pullan kakkumaista muotoa. Pulla leivotaan perinteisesti pyöreään vuokaan, mutta kyllähän muunkin malliset vuoat sopivat. Bostonkakusta voi joko leikata ”kakkusiivuja” tai nyhtää pullapaloja. Kaikki tavat ovat sallittuja😋!

Bostonkakku on helppo koota. Ensin leivotaan margariinilla, kanelilla ja sokerilla maustettu rulla. Sen jälkeen rullasta leikataan tasakokoiset palat ja asetellaan paistovuokaan pystypäin, niin että leikkupinta jää näkyviin.

Pulla paistuu mukavan meheväksi, sillä rullatut pullapalat paistuvat tiukasti limittäin, eivätkä pääse kuivumaan paiston aikana.

Huomaa, että bostonkakulla on paljon alhaisempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika kuin pikkupullilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton bostonkakku

Ainekset

Valmista ensin pullataikina 2,5 dl kauramaitoon, Bilberryhill -reseptillä.
Ainekset gluteenittoman bostonkakun täytteeseen
75
g
maidotontaja laktoositonta leivontamargariinia
3
tl
jauhettua kanelia
2-3
rkl
hienoa sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
kpl
kananmuna voiteluun
Koristeluun: Sokerikuorrutetta, kaupan valmista tai itse tomusokerista valmistettuna.

Työvaiheet

1. Koska taikina on melko tarttuvaa, ripottele ensin leivinalustalle melko runsaasti gluteenittomia jauhoja (esim. riisijauhoa). Ripottele hieman myös taikinan päälle, se auttaa kaulimista. Kauli ohjeen mukaan valmistettu gluteeniton pullataikina noin 26 x 48 cm kokoiseksi levyksi. (Gluteenittoman pullataikinaresetin löydät Bilberry Hill -sivustolta)

2. Levitä pullalevyn päälle huoneenlämpöinen, pehmeä leivontamargariini. Sirottele päälle oman makusi mukaan jauhettua kanelia, hienoa sokeria ja vaniljasokeria. Rullaa taikinalevy pitkäksi, melko napakaksi rullaksi ja nipistele sormin kiinni rullan saumakohta.

3. Suojaa noin halkaisijaltaan 23 cm oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla: Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperinpala joka yltää vuoan reunoille asti. Rutistele se palloksi ja avaa. Toista leivinpaperin rutistelu ja avaa ”pallo” uudelleen ja tasoita sen pintaa kädellä. Näin saat helposti muotoutuvan leivinpaperin vuokaan.

Leikkaa pullarullasta noin 12 saman kokoista palaa ja asettele ne pystypäin pyöreään vuokaan, niin että leikkuupinta näkyy.

Palat tulisi olla vuoassa melko väljästi, jotta kohoamiselle jää riittävästi tilaa. Peitä vuoka liinalla tai muovilla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 30 minuuttia. Laita kohoamisen aikana uuni lämpiämään 180 C asteeseen, tasalämmölle.

4. Kun pullapalat ovat kohonneet, riko kananmuna lasiin, sekoita ja voitele bostonpullan pinta. Paista hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 30 minuuttia. Huom: Vahdi, ettei pullan pinta pääse palamaan. Jos pinta uhkaa ruskettua liian tummaksi, peitä paistovuoka loppuajaksi foliolla.

Avaa vuoan salpa ja nosta kypsäksi paistunut bostonkakku vuoasta leivinpaperissaan ja anna jäähtyä ritilän päällä huoneenlämpöiseksi. Koristele jäähtynyt pullan pinta sokerikuorrutteella ja anna koristelun jähmettyä ennen tarjoilua.

Gluteeniton pulla parhaimmillaan juuri valmistettuna. Halutessasi voit pakastaa bostonkakun joko kokonaisena tai irrottaa (nyhtää) siitä pullapaloja ja pakastaa ne pikkupusseissa. Pullapalat sulavat nopeammin, kun on aika herkutella😍.

Vinkki! Kokeile kaakaon makuista bostonpullaa, tästä pidettiin kotona kovasti: Ripottele taikinalevyn päälle kanelin sijaan tummaa kaakaojauhetta. Sitä suklaisemman maun saat, mitä runsaammin laitat kaakaojauhetta. Saat tasaisemman kaakaokerroksen, kun käytät ripottelussa apuna pikkusiivilää.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla