Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.

Tässä reseptissä on kaksi salaisuutta: mehevä kermaviilitäyte, jonka maustavat pestosta tutut maut sekä takuuhelppo gluteeniton piirakkapohja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pestopiirakka

Ainekset

Pohja:
150
g
voita
4
dl
gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai)
1/2
tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte:
150
g
parmesaania
ruukku
tuoretta basilikaa
1 iso
valkosipulin kynsi
1
prk (a´200 g)
Arla Lempi kermaviiliä
2
kananmunaa
mustapippuria
2
rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi tarvitset:
piirakkavuoka, 24 cm halkaisijaltaan

Työvaiheet

 

 

Ota voi puoli tuntia aikaisemmin pehmenemään huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Mittaa 3 dl jauhoja ja suola kulhoon. Lisää pehmennyt voi pieninä paloina kulhoon ja nypi jauhojen sekaan sormin. Lisää kananmuna ja vatkaa puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa hieman käsin. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Raasta parmesaani ja hienonna basilika. Murskaa valkosipuli veitsen kyljellä, poista kuori ja hienonna pieneksi.

Kaada Arla Lempi kermaviili kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Mausta mustapippurilla maun mukaan. Lisää parmesaani, basilika, murskattu valkosipuli ja pinjansiemenet. Sekoita tasaiseksi.

Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle jauhojen avulla. Kaada täyte taikinan päälle ja laita piirakka uuniin 20–25 minuutiksi, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pikavauhtia syntyvän piirakan juju on suolaisen fetan ja makeiden mansikoiden onnellinen liitto, jonka sinetöivät chili ja sitruuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen feta-mansikkapiirakka

Ainekset

1
pkt
esikaulittua voitaikinaa tai piirakkataikinaa
250
g
mansikoita
150
g
fetajuustoa
150
g
ranskankermaa
3
timjaminoksaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Perkaa ja viipaloi mansikat.

  3. Murustele feta kulhoon. Lisää ranskankerma ja timjamin lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Raasta sitruunankuori ja rouhi chili joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  4. Levitä taikinalevy leivinpaperille pellille. Kauli se ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jos käytät voitaikinaa, leikkaa terävällä veitsellä viillot noin 1 cm:n päähän taikinan reunoista niin, että veitsi ei osu ihan taikinan pohjaan asti. Näin taikinareunat nousevat ylös paistettaessa.

  5. Levitä fetaseos taikinapohjalle niin, että reuna jää ilman täytettä. Levitä mansikat täytteen päälle. Paista 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Kommentit (1)

terveyssanomat iltasanomissa

Suola ja rasva se on, joka miehen tiellä pitää. Matkalla hautausmaalle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Pizza?... Enemmänkin lämmin voileipä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo piirakka tehdään valmistaikinasta. Piirakan sitruunaiseen täytteeseen tulee ricottaa ja parsaa, mehukkaat tomaatit ladotaan piiraan päälle vasta paistamisen jälkeen. Viimeisen silauksen piirakka saa yrttiöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas tomaatti-parsapiirakka

Ainekset

1
iso (600 g) lehtitaikinalevy (Myllyn Paras)
Täyte
2
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
sitruunan kuori
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
tl
suolaa
2
nippua (à 400 g)
vihreää parsaa
Koristelu
n. 1½
kg
erilaisia tomaatteja
2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
(sitruunankuorisuikaleita, syötäviä kukkia)
Yrttiöljy
½
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut taikina 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi ja laita se leivinpaperille pellille.
  2. Notkista ricotta kulhossa lusikalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja hienonna timjami. Lisää ne suolan kanssa ricottaan. Levitä seos taikinalevylle, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Säästä 8 parsaa koristeluun ja leikkaa loput pitkittäin halki. Lado halkaistut parsat ricottan päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen koristelua.
  4. Viipaloi tomaatit ja poista kannat. Asettele viipaleet piirakalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Vedä lopuista parsoista kuorimaveitsellä suikaleita piirakan pinnalle. (Viimeistele sitruunankuorella tai kukilla.)
  5. Soseuta yrttiöljyn aineet sauvasekoittimella. Pirskota öljy piirakalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)