
Ranskalaisen pistoukeiton raaka-aineista syntyy täydellisen mehevä juurespiirakka. Tarjoa se tuoreesta basilikasta tehdyn pistoutahnan ja gluteenittomien leipälastujen kera.
Gluteeniton pistoupiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele irtopohjavuoan reuna, kiristä pohjalle leivinpaperi. Valmista piiraspohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon ja lisää kananmuna tai vesi. Pyöritä taikina ensin palloksi ja taputtele se sitten vuoan pohjalle ja reunoille.
- Tee täyte. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita pannussa tilkassa öljyä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Pese ja kuori porkkanat, palsternakat ja perunat. Pese purjo. Lohko juurekset pitkittäin ja puolita perunat. Kuullota juurekset lähes kypsiksi pannussa, noin 20 minuuttia kasvisten koosta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kiehauta vihreitä papuja tilkassa vettä 3-4 minuuttia. Siivilöi pavut ja lisää ne sipuliseoksen kanssa kasvisten joukkoon. Hauduta 5 minuuttia.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita sahrami kuumaan veteen ja yhdistä seos oliiviöljyn ja tomaattipyreen kanssa. Levitä seos piiraspohjalle.
- Täytä piiras kasviksilla, lisää lopuksi valkoiset pavut ja kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
- Mausta tuoreilla yrteillä. Anna piirakan vetäytyä sen aikaa, kun teet pistoutahnan ja paahdat leipälastut (ohjeet ohessa).
Pistoutahna
Ainekset
Työvaiheet
- Revi basilikanlehdet sauvasekoittimen kulhon. Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se ja parmesaani, öljy, suola ja mustapippuri kulhoon. Soseuta ja tarjoa piirakan kanssa.
Gluteenittomat leipälastut
Ainekset
Työvaiheet
- Vuole leivästä lastuja juustohöylällä tai leikkaa lastuja terävällä veitsellä. Paahda lastuja 2-3 minuuttia kuumassa pannussa ilman öljyä, lisää sitten öljy ja mausta suolalla. Paahda vielä 2-3 minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.