Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Gluteeniton
Suolainen leivonta
14:45 | 13.10.2015

Gluteeniton pistoupiiras

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Taina Vuohelainen Kuva: Arto Vuohelainen

Ranskalaisen pistoukeiton raaka-aineista syntyy täydellisen mehevä juurespiirakka. Tarjoa se tuoreesta basilikasta tehdyn pistoutahnan ja gluteenittomien leipälastujen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
Keskivaikea

Gluteeniton pistoupiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
2 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
1/2
dl
perunakuitua (esim. Pofiber)
1
rkl
auringonkukansiemeniä
100
g
voita
1
kananmuna (tai 2-3 rkl kylmää vettä)
Täyte
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1-2
rkl
öljyä
3
porkkanaa
2
pientä palsternakkaa
3
pientä perunaa
10
cm:n pala
purjoa
1
tl
suolaa
mustapippuria
10
vihreää papua
1/2
g
sahramia
1
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
1/2
dl
valkoisia valmispapuja (esim. GoGreen)
5
kirsikkatomaattia
Lisäksi
1/2
tl
sormisuolaa
oliiviöljyä
tuoreita yrttejä (timjamia, persiljaa, sellerinlehtiä)

Vaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoan reuna, kiristä pohjalle leivinpaperi. Valmista piiraspohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon ja lisää kananmuna tai vesi. Pyöritä taikina ensin palloksi ja taputtele se sitten vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Tee täyte. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita pannussa tilkassa öljyä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Pese ja kuori porkkanat, palsternakat ja perunat. Pese purjo. Lohko juurekset pitkittäin ja puolita perunat. Kuullota juurekset lähes kypsiksi pannussa, noin 20 minuuttia kasvisten koosta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kiehauta vihreitä papuja tilkassa vettä 3-4 minuuttia. Siivilöi pavut ja lisää ne sipuliseoksen kanssa kasvisten joukkoon. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita sahrami kuumaan veteen ja yhdistä seos oliiviöljyn ja tomaattipyreen kanssa. Levitä seos piiraspohjalle.
  5. Täytä piiras kasviksilla, lisää lopuksi valkoiset pavut ja kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  6. Mausta tuoreilla yrteillä. Anna piirakan vetäytyä sen aikaa, kun teet pistoutahnan ja paahdat leipälastut (ohjeet ohessa).

Pistoutahna

Ainesosat

1
ruukku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Revi basilikanlehdet sauvasekoittimen kulhon. Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se ja parmesaani, öljy, suola ja mustapippuri kulhoon. Soseuta ja tarjoa piirakan kanssa.

Gluteenittomat leipälastut

Ainesosat

1-2
palaa
tiivistä gluteenitonta leipää
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa

Vaiheet

  1. Vuole leivästä lastuja juustohöylällä tai leikkaa lastuja terävällä veitsellä. Paahda lastuja 2-3 minuuttia kuumassa pannussa ilman öljyä, lisää sitten öljy ja mausta suolalla. Paahda vielä 2-3 minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kasvispiiras
gluteeniton
Vege
gluteeniton leivonta
pistou
Vegebaari
Gluteeniton deli
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini