
Supermaukasta nyhtökurpitsaa, pähkinöitä, papuja ja avokadosalsaa. Mitä muuta vegaaniseen kasvistortillaan voisi enää kaivata?
Huom! Osa kaupan "maissitortilloista" sisältää myös vehnää, joten muista tarkistaa pakkaus, jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota. Tortillas la Lamilia -maissitortillat ovat gluteenittomia.
Vegaaniset kasvistortillat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin nyhtökurpitsa. Leikkaa kurpitsa neljään pitkittäiseen lohkoon. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille kuori alaspäin. Irrota lusikalla rihmat ja siemenet. Sivele kurpitsat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Valmista silllä aikaa papu-pähkinäseos. Valuta pavut ja huuhdo ne siivilässä. Yhdistä ne kulhossa pähkinöiden, öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää papu-pähkinäseos pellille kurpitsalohkojen viereen. Paahda 10 minuuttia.
- Koverra kurpitsat kuorestaan uuninkestävään kulhoon ja revi ne kahdella haarukalla paloiksi. Lisää öljyä ja tarvittaessa suolaa.
- Kumoa myös pavut kulhoon.
- Peitä molemmat kulhot foliolla ja nosta uuniin jälkilämmölle.
- Irrottele tortillat toisistaan ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin muiden ainesten kanssa.
- Tee salsa. Halkaise avokadot ja irrota hedelmäliha kuorestaan. Murskaa avokadot. Leikkaa appelsiinin kuori veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Irrota lohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Lisää appelsiinit avokadon joukkoon ja purista päälle kalvoista irtoava mehu. Mausta suolalla, makealla chilikastikkeella ja korianterilla.
- Tee yrttisalaatti hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ne keskenään.
- Kokoa tortillat: kasaa päälle lämmintä nyhtökurpitsaa ja papu-pähkinäseosta, avokado-appelsiinisalsaa ja yrttisalaattia. Viimeistele chilikastikkeella.