Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Supermaukasta nyhtökurpitsaa, pähkinöitä, papuja ja avokadosalsaa. Mitä muuta vegaaniseen kasvistortillaan voisi enää kaivata? 

Huom! Osa kaupan "maissitortilloista" sisältää myös vehnää, joten muista tarkistaa pakkaus, jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota. Tortillas la Lamilia -maissitortillat ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset kasvistortillat

Ainekset

1
pkt (12-20 kpl)
pieniä maissitortilloja (esim. Tortillas la Familia)
Nyhtökurpitsa
1
(1 kg)
myskikurpitsa
1-2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua korianteria
1/2
tl
suolaa
Avokado-appelsiinisalsa
2
avokadoa
1
appelsiini
1/2
tl
suolaa
1
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Paahdettu pähkinä-papusekoitus
1
prk (170 g)
kypsiä mustapapuja (GoGreen)
1
dl
pähkinäsekoitusta
1
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua korianteria
1/2
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
chilihiutaleita
Yrttisalaatti
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
ruohosipulia
Viimeistelyyn
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin nyhtökurpitsa. Leikkaa kurpitsa neljään pitkittäiseen lohkoon. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille kuori alaspäin. Irrota lusikalla rihmat ja siemenet. Sivele kurpitsat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Valmista silllä aikaa papu-pähkinäseos. Valuta pavut ja huuhdo ne siivilässä. Yhdistä ne kulhossa pähkinöiden, öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää papu-pähkinäseos pellille kurpitsalohkojen viereen. Paahda 10 minuuttia.
  3. Koverra kurpitsat kuorestaan uuninkestävään kulhoon ja revi ne kahdella haarukalla paloiksi. Lisää öljyä ja tarvittaessa suolaa.
  4. Kumoa myös pavut kulhoon.
  5. Peitä molemmat kulhot foliolla ja nosta uuniin jälkilämmölle.
  6. Irrottele tortillat toisistaan ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin muiden ainesten kanssa.
  7. Tee salsa. Halkaise avokadot ja irrota hedelmäliha kuorestaan. Murskaa avokadot. Leikkaa appelsiinin kuori veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Irrota lohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Lisää appelsiinit avokadon joukkoon ja purista päälle kalvoista irtoava mehu. Mausta suolalla, makealla chilikastikkeella ja korianterilla.
  8. Tee yrttisalaatti hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ne keskenään.
  9. Kokoa tortillat: kasaa päälle lämmintä nyhtökurpitsaa ja papu-pähkinäseosta, avokado-appelsiinisalsaa ja yrttisalaattia. Viimeistele chilikastikkeella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuha paistuu helposti kikherneiden kera uunipellillä. Kylkeen tehdään nopea kastike jogurtista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha, lämmin kikhernesalaatti ja savupaprikajogurtti

Ainekset

4
kuhafileetä (à 150–180 g)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Kikhernesalaatti
2
tlk (à noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä.
  2. Valmista kikhernesalaatti. Huuhdo kikherneet ja valuta ne. Sekoita keskenään sitruunamehu ja oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja pinjansiemenet sitruunaöljyyn. Kääntele kastike joukkoon. Lisää seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että kalafileille jää tilaa toiselle puolelle. Paahda kikherneitä 15 minuuttia.
  3. Lisää kuhafileet pellille kikherneiden viereen. Paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kalafileet ovat kypsiä. Tee savupaprikajogurtti kalan kypsyessä (ks. ohje alla).

Savupaprikajogurtti

Ainekset

2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1-2
tl
jauhettua savupaprikaa
1/2-1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa kalan ja kikhernesalaatin kanssa.

Kommentit (0)