Kaupallinen yhteistyö
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.

Helppo ja äärettömän nopea vegebolognese saa makunsa punaisista linsseistä, yrteistä ja luomukasvisliemestä. Tämä ruoka on täydellinen arjen pelastaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun gluteeniton vegebolognese

Ainekset

10
cm pala
varsiselleriä
5
cm pala
purjoa
1
pieni porkkana
2
valkosipulin kynttä
1
pieni tetra (300 g) tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
290
g
kypsiä punaisia linssejä
200
g
Schnitzer gluteenitonta kierremakaronia
10
kpl
mustia kalamata-oliiveja
2
oksaa
basilikaa
1
oksa
timjamia tai ½ tl kuivattua
mustapippuria myllystä
7
dl
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
parmesaanijuustoa viimeistelyyn

Työvaiheet

Huuhtele ja leikkaa selleri ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Murskaa valkosipulin kynnet. Nosta kaikki raaka-aineet mausteet ja yrtit mukaan lukien pannuun tai kasariin.

Murustele päälle liemikuutiot, lisää joukkoon vesi ja sekoita. Anna kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia (pastan kypsennysohjeen mukaan) välillä sekoittaen. Tarjoa heti. Viimeistele annos parmesaanilla.

 

Kommentit (1)

Maijastiina
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Helppo, hyvä ja nopea arkiruoka ??

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Perinteisesti Iranin kansallisruoka fesenjan tehdään kanasta, mutta tämä kasvispata sopii myös vegaaneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Persialainen kikherne-munakoisopata

Ainekset

100
g
saksanpähkinöitä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kypsiä kikherneitä
1
iso munakoiso
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia
¾
dl
granaattiomenamelassia
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
granaattiomena
Tarjoiluun
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Jauha saksanpähkinät jauheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.
  2. Kaada säilötyt kikherneet siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Siirrä pähkinäjauhe ja kikherneet kattilaan odottamaan.
  4. Poista munakoisosta päät ja leikkaa sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi.
  5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista munakoisokuutioita kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet hieman. Kaada kattilaan pähkinäjauheen ja kikherneiden joukkoon.
  7. Lisää pannuun öljyä ja paista sipulia 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä hetki, kaada sitten kattilaan.
  8. Lisää kattilaan vesi, kasvisfondi, granaattiomenamelassi, sokeri, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Anna kypsyä hiljalleen poreillen noin 20 minuuttia. (Keitä tällä välin riisi.)
  9. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne padan joukkoon.
  10. Tarjoa fesenjan keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Elina Hirvonen ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kirjailija Elina Hirvosen mielestä kurpitsakeiton syöminen syysiltana tuntuu siltä, kuin joku halaisi sisältä päin. Tästä kurpitsakeitto-ohjeesta on tullut kokeilujen jälkeen Hirvosen ehdoton suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsakeitto

Ainekset

550
g
kurpitsan kuorittua hedelmälihaa
1
(iso) sipuli
2
porkkanaa
2
rkl
öljyä
1
ps (0,5 g)
sahramia
¾
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua valkopippuria
1
l
kasvislientä
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET
kurpitsasta ylijääneet siemenet
1
rkl
öljyä (esimerkiksi auringonkukkaöljyä)
½
rkl
vaaleaa siirappia
½
rkl
ruokosokeria (tai intiaanisokeria)
ripaus suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria
PÄÄLLE
vegaanista kaurafraichea tai ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi, irrota siemenet ja huuhtele ne lävikössä. Kuivaa ja siirrä sivuun.

  2. Sekoita kulhossa siemenet, öljy, siirappi, sokeri ja mausteet ja levitä uunipellille. Paahda uunissa 12–15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes siemenet ovat kauniin paahteisia.

  3. Leikkaa sillä aikaa kurpitsa edelleen pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

  4. Kääntele kurpitsa-, sipuli- ja porkkanakuutiot öljyn, sahramin, suolan ja valkopippurin kanssa sekaisin ja kippaa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

  5. Laita paahdetut kasvikset kattilaan, lisää kasvisliemi ja appelsiininkuoriraaste.

  6. Anna kiehua hetki ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  7. Tarjoa kaurafraichen ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)