Kaupallinen yhteistyö
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.

Helppo ja äärettömän nopea vegebolognese saa makunsa punaisista linsseistä, yrteistä ja luomukasvisliemestä. Tämä ruoka on täydellinen arjen pelastaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun gluteeniton vegebolognese

Ainekset

10
cm pala
varsiselleriä
5
cm pala
purjoa
1
pieni porkkana
2
valkosipulin kynttä
1
pieni tetra (300 g) tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
290
g
kypsiä punaisia linssejä
200
g
Schnitzer gluteenitonta kierremakaronia
10
kpl
mustia kalamata-oliiveja
2
oksaa
basilikaa
1
oksa
timjamia tai ½ tl kuivattua
mustapippuria myllystä
7
dl
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
parmesaanijuustoa viimeistelyyn

Työvaiheet

Huuhtele ja leikkaa selleri ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Murskaa valkosipulin kynnet. Nosta kaikki raaka-aineet mausteet ja yrtit mukaan lukien pannuun tai kasariin.

Murustele päälle liemikuutiot, lisää joukkoon vesi ja sekoita. Anna kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia (pastan kypsennysohjeen mukaan) välillä sekoittaen. Tarjoa heti. Viimeistele annos parmesaanilla.

 

Kommentit (1)

Maijastiina
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Helppo, hyvä ja nopea arkiruoka ??

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hogmies on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Perheessäni on vegaani, vegetaristeja, sekasyöjiä ja vannoutunut lihansyöjä, niin kehitin tämän kastikkeen yhdistelemällä pohjaan perinteisistä resepteistä osia.

Kastikkeesta voi tehdä syöjien mukaan täysin vegaaniversion tai ei vegaaniversion. Sopii parhaiten syötäväksi pastan tai riisin kanssa, mutta kalaversio maistuu hyvin perunoidenkin kanssa. Valmistusaika riippuu siistä minkä version tekee ja kuinka paljon käyttää valmistuotteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30-40 MIN
Vaikeustaso
Helppo

TO VEGE OR NOT-TO VEGE-KASTIKE

Ainekset

kastikepohja
Oliivi- tai rypsiöljyä
2-3
rkl
raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
1
kpl
sipuli
200-250
g
herkkusieniä
450
g
Rainbow-lempeät kasvikset (pakaste)
1
tlk
Valmista pastakastiketta esim. Barilla classico
1
rkl
ketsuppia
3-4
rkl
tomaattipyrettä
2
dl
kaurakermaa tai kermaa
2-3
rkl
balsamicoa
2-3
rkl
kuivattua basilikaa tai ruukku tuoretta basilikaa
1
tl
oreganoa
ja lisäksi maun mukaan
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
Lisäksi (riippuen siitä, haluaako vege tai ei-vege version):
n. 250
g
Härkistä tai nyhtökauraa
tai
n. 300
g
pakastekalakuutioita
n. 180
g
katkarapuja
tai
n. 400
g
jauhelihaa

Työvaiheet

Kattilaan reilusti oliiviöljyä (tai rypsiöljyä) sen verran että pohja peittyy kunnolla. 

Hauduta miedolla lämmöllä piparjuurta ja silputtua sipulia että sipuli pehmenee ja kuullottuu. 

Lisää lämpöä ja huuhdellut sekä pilkotut herkkusienet. 

Paista sienistä neste pois ja lisää pakastekasvikset.

Paista kasvikset lämpimiksi ja lisää pastakastike, ketsuppi, tomaattipyre, valkosipulimurska ja lopuksi kaurakerma / kerma

Hauduttele tovi miedolla lämmöllä ja lisää balsamico, härkis / kalakuutiot / jauheliha, chili, pippuri, oregano, basilika ja tarkista suola.

Lämmitä kuumaksi (ja jos teet kalaversion, lisää nyt katkaravut), ota pois liedeltä ja lisää lopuksi vielä loraus öljyä. Anna hetki tekeytyä (kalaversiossa ainakiin niin kauan että ravut ovat sulaneet ja lämmenneet).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 713 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.

Rouhean rustiikkinen ja pähkinäinen gluteeniton pataleipä on helppo leipoa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan ainekset sekoitetaan keskenään rennolla otteella ja jätetään kohoamaan yön yli huoneenlämpöön💚. Itse leivänkin voi muotoilla taikinakulhossa, joten ylimääräistä tiskiä ja sotkua ei...

Gluteenittomasta leivästä paistuu ihanan rapeakuorinen ja kuohkea sisältä. Pähkinäsattumat antavat pataleipään mukavaa purutuntua ja lisämakua. Voit käyttää leipoessa erilaisia pähkinäsekoituksia tai vain yhtä pähkinälaatua. Kuvan pataleipä sisältää manteleita ja erilaisia pähkinöitä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 h kohotus+ 1 h paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa tai siirappia (tai sokeria)
1,5
rkl
psylliumjauhetta
2
tl
kuivahiivaa
1
dl
pähkinöitä, osittain hienonnettuna
1
dl
gluteenittomia pikakaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Työvaiheet

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja ja vispilöi mukaan psylliumjauhe. Anna seoksen turvota 5 -10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään omassa astiassaan ¾ dl pähkinöitä sekä kaikki loput ainekset (hiiva myös) ja lisää seos lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa). Lopputuloksen tulisi näyttää jähmeältä kaurapuurolta.

3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä (huoneenlämmössä) reilusti yön yli, eli noin 12-14 tuntia.

4. Laita seuraavana aamuna uuni lämpiämään 250 C asteeseen. Laita kannellinen pata tai muu uunissa paistamiseen sopiva astia kylmään uuniin kuumenemaan.

5. Ota kuuma pata uunista ja voitele se ruokaöljyllä tai vuoraa leivnpaperilla, ettei paistaessa leipä tartu kiinni pataan. Laita hanasta kylmä vesi juoksemaan hiljalleen ja kastele kädet hyvin. Ota taikina märillä käsillä taikinakulhosta ja muotoile siitä pallomainen leipä (taikinakulhoa apuna käyttäen). Jos taikina uhkaa tarttua käsiin, kastele välillä käsiä vuoron perään ihan reilusti juoksevassa vedessä. Kun olet muotoillut leivän, laita se kuumaan pataan ja ripottele/painele taikinan päälle loput (¼ dl) murskatuista pähkinöistä. Sulje pata kannella tai foliolla.

6. Paista leipää 250 C asteessa hieman uunin keskikohtaa alemmalla tasolla, kansi päällä 55 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen.

Anna leivän jäätyä hyvin ritilän päällä, leikkaa viipaleita tarjolle ja nauti 😍!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen tomaattikeitto

Ainekset

6
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
tamarinditahnaa
1
ruukku
korianteria
1
vihreä chili
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
jauhettua mustapippuria
Mausteseos
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
jauhettua juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  2. Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.

  3. Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.

  4. Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.

Kommentit (0)