
Gluteenittomat cashewneliöt leivot nopsasti ilman uunia.
Cashewneliöt eli intialainen barfi
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada pähkinät lautaselle jäähtymään.
- Soseuta jäähtyneet pähkinät tehosekoittimessa tai monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Kaada massa kulhoon ja sekoita maitojauhe, kardemumma ja neilikka joukkoon.
- Sulata voi. Kaada voi pähkinäseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi.
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna liemen kiehua 5–7 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut hieman siirappimaiseksi. Kaada sokeriliemi nopeasti pähkinämassaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15 x 25 cm). Laita pakastimeen kovettumaan vähintään 30 minuutiksi.
- Ota vuoka pakastimesta ja ripottele tomusokeria pinnalle. Leikkaa kovettuneesta barfimassasta vinoneliöitä kostutetulla terävällä veitsellä. Tarjoa masala latten kanssa.