Kaalilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan. Kaalilaatikkoreseptimme erikoisuus on riisin sijasta käytettävä sokerijuurikaskuitu, joka tuo ruokaan kuitua.
Gluteeniton kaalilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
Hienonna sipuli ja kaali. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Anna kaalin hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.
Ruskista jauheliha ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi jauhelihan joukossa.
Sekoita kaali ja jauheliha, lisää joukkoon Fibrex-sokerijuurikaskuitu. Mausta seos suolalla, valkopippurilla, meiramilla ja siirapilla.
Levitä seos rasvattuun uunivuokaan ja kaada päälle lihaliemi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti. Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kera.
Vinkki: voit halutessasi korvata osan lihaliemen määrästä ruokakermalla, jolloin kaalilaatikosta tulee entistä täyteläisempää.
Huom! Resepti sopii seuraaviin erityisruokavalioihin: gluteeniton, vehnätön, kananmunaton, maidoton.
Siis eikö tähän tule juustoa ollenkaan?
Kyseessä vegaaninen levite, ja ei, ei todellakaan tarvitse tuorejuustoa
Tuli mieleen, että veden sijaan voisi käyttää oliiviöljyä. Maistuu vettä paremmalle ja se myös hieman kiinteytyy kylmässä, joten tulos voisi olla levitemäinen.
Juusto on maidosta juoksettumisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä elintarvike. On kyseisen ohjeen mukaan askarreltu levitetahna sitten vaikka kuinka herkullista, on kuitenkin jälleen kerran tyypillistä vegaanista vedätystä ja silkkaa valehtelua otsikoida se juustoksi.
Kokeilin oliiviöljyä Supersaukon vihjeen mukaan. Tosi hyvää tuli ja hyvä koostumus.