Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan. Kaalilaatikkoreseptimme erikoisuus on riisin sijasta käytettävä sokerijuurikaskuitu, joka tuo ruokaan kuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
Aktiivinen 30 min + passiivinen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton kaalilaatikko

Ainekset

n. 1
kg
keräkaalia
400
g
naudan jauhelihaa
2
sipulia
2
rkl
ruokaöljyä
1
dl
Fibrex-sokerijuurikaskuitua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
1/2
rkl
meiramia
3
rkl
siirappia
5
dl
gluteenitonta lihalientä (Reformi luomu lihaliemikuutio tai jauhe)

Työvaiheet

Hienonna sipuli ja kaali. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Anna kaalin hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.

Ruskista jauheliha ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi jauhelihan joukossa.

Sekoita kaali ja jauheliha, lisää joukkoon Fibrex-sokerijuurikaskuitu. Mausta seos suolalla, valkopippurilla, meiramilla ja siirapilla.

Levitä seos rasvattuun uunivuokaan ja kaada päälle lihaliemi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti. Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kera.

 Vinkki: voit halutessasi korvata osan lihaliemen määrästä ruokakermalla, jolloin kaalilaatikosta tulee entistä täyteläisempää.

Huom! Resepti sopii seuraaviin erityisruokavalioihin: gluteeniton, vehnätön, kananmunaton, maidoton.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyhtömenetelmä ja maustaminen tuovat tavallisen tofun parhaat puolet esiin. Kun annokseen yhdistää japanilaisen majoneesin ja tattariset nuudelit, se on siinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu ja nuudelit

Ainekset

250
g
kiinteää tofua
1 + 2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
punainen chili
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
LISÄKSI
400
g
sobanuudeleita
1
l
babypinaattia
1
rkl
miriniä
½
dl
japanilaista majoneesia (esim. Kewpie)

Työvaiheet

  1. Puristele tofu puhtaalla keittiöpyyhkeellä huolellisesti kuivaksi. Revi tofu kulhoon suupaloiksi. Lisää joukkoon 1 rkl öljyä ja suola.

  2. Hienonna chili ja raasta inkivääri. Yhdistä ne lopun öljyn kanssa.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

  4. Paista tofua pannulla 4–5 minuuttia tai kunnes se on saanut rapeutta pintaansa. Ota pannu liedeltä. Lisää öljy-inkivääri-chiliseos.

  5. Jaa pinaatti, nuudelit ja tofu lautasille. Viimeistele mirinillä ja majoneesilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Emilia Vartiainen KUVA Amanda Aho

Itse tehdylle leivälle tarvitaan herkullista levitettä, ja sekin on helppo tehdä itse. Yrttejä vaihtelemalla saat erilaisia makuyhdistelmiä.

Itse tehty leipä tai sämpylät ovat taivaallista herkkua, joita voisi syödä lämpimänä vaikka tusinan. Pelkkä voi riittää monella levitteeksi, mutta itse tehty tuorejuustomainen yrttilevite on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Tämän levitteen pääraaka-aine on cashew-pähkinät. Levite on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 3 dl
Valmistusaika
15 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen cashew-tuorejuusto

Ainekset

3
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
sitruunamehua
½
tl
omenaviinietikkaa
¼
tl
valkosipulijauhetta
¼
tl
sipulijauhetta
reilu ripaus merisuolahiutaleita
1–2
rkl
vettä
½
ruukku ruohosipulia
½
ruukku tilliä
½
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kuumassa vedessä puoli tuntia. Valuta ne siivilässä.

  2. Sekoita pähkinät monitoimikoneessa leikkuuterällä tai tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu, omena-viinietikka ja mausteet sekä vettä tarvittaessa. Sekoita tasaiseksi.

  3. Hienonna yrtit ja sekoita ne kulhossa cashewtahnaan. Tarjoa tahna leivän levitteenä.

Kommentit (5)

Finja

Siis eikö tähän tule juustoa ollenkaan?

Leipuriina

Kyseessä vegaaninen levite, ja ei, ei todellakaan tarvitse tuorejuustoa

Supersaukko

Tuli mieleen, että veden sijaan voisi käyttää oliiviöljyä. Maistuu vettä paremmalle ja se myös hieman kiinteytyy kylmässä, joten tulos voisi olla levitemäinen.

LOK

Juusto on maidosta juoksettumisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä elintarvike. On kyseisen ohjeen mukaan askarreltu levitetahna sitten vaikka kuinka herkullista, on kuitenkin jälleen kerran tyypillistä vegaanista vedätystä ja silkkaa valehtelua otsikoida se juustoksi.

Vierailija

Kokeilin oliiviöljyä Supersaukon vihjeen mukaan. Tosi hyvää tuli ja hyvä koostumus.

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Panforte on suklainen, pähkinäinen ja kuivahedelmiä täynnä oleva tiivis ja hieman sitkeä kakku. Se saa ominaisen makunsa vin santosta, joka on italialainen jälkiruokaviini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti

Toscanalainen suklaakakku eli panforte

Ainekset

2
dl (n. 100 g)
karkeasti rouhittuja pistaasipähkinöitä
1/2
ps (125 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
rkl
vin santoa (tai marsalaa)
3/4
dl
vaaleaa siirappia
1/2
dl
fariinisokeria
200
g
tummaa suklaata
100
g
voita
4
munankeltuaista
2
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
4
munanvalkuaista
PÄÄLLE
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinät tarvittaessa ja paahda niitä muutama minuutti kuivalla, kuumalla pannulla.
  2. Pieni hedelmät paloiksi. Laita kattilaan viinin, siirapin ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
  3. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa eli astiassa kuumenevan veden päällä. Ota pois vesihauteesta, kun suklaa on sulanut, sekoita ja anna jäähtyä (esimerkiksi siirtämällä astia nyt kylmään veteen).
  4. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
  5. Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää pähkinät ja hedelmäpalat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä vielä tahmea, mutakakun tyylinen paistos. Kakku kypsyy hieman myös uunista ottamisen jälkeen.
  7. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa kakun kanssa pähkinä- tai vaniljajäätelöä.

Kommentit (1)

Ruokahistoria ja Italia fani

Panfote on kyllä perinteisesti hedelmä-piparkakun yhdistelmä. Siitä voi toki olla myös kaakaolla tai suklaalla maustettu versio, mutta perusversio on "piparkakkumausteinen". Sen mainostaminen Toscanalaisena suklaakakkuna kertoo, että kirjoittaja ei todella tunne leivonnaista ja sen juuria keskiaikaisessa piparkakussa.