Tuoretta ja maistuvaa leipää ilman, että käsiä täytyy sotkea taikinaan missään vaiheessa.
Gluteeniton porkkanapeltileipä
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä vesi +42 asteiseksi ja liota kuivahiiva siihen.
Lisää veteen psyllium ja anna turvota n. 10min.
Lisää joukkoon siirappi, suola, öljy ja porkkanaraaste.
Lisää polenta ja jauhot muutamassa erässä puuhaarukalla tai vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen.
Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä esim. nuolijalla tasaiseksi levyksi.
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Anna kohota liinalla peitettynä n. 30min.
Tässä vaiheessa voit halutettasi jakaa leivän paloihin tekemällä taikinaan ruudut esim. veitsellä painellen (itse painelin taikinakaapimella, pellillisestä tuli 20 palaa).
Paista 225 asteessa 25-30min.