Helppo
Gluteeniton Teff-pizza
Ainesosat
1 1/2
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
1
dl
Jytte Teff Fibra -jauhoa
1
dl
Jytte Vaalea -jauhoja
2
tl
leivinjauhoa
Päälle:
1
prk (75 g)
tomaattipyreetä
1
pkt (125 g)
mozzarellaa
2
tomaattia tai kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
mustapippuria
suolaa
Uunista otetulle pizzalle:
rypsiöljyä
rucolaa
Vaiheet
Sekoita kaikki taikinan ainekset ja kaulitse seoksesta leivinpaperin päällä lähes uunipellin kokoinen pizzapohja.
Sipaise päälle tomaattivalmiste. Viipaloi mozzarella, tomaatit ja sipuli. Jaa pizzapohjalle ensinnä juusto ja sitten kasvikset. Mausta ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sipaise kypsän, kuuman pizzan reunat kasviöljyllä.
Vinkki! Jos haluat täytteeseen lihaa, kokeile tätä maukasta pekonitäytettä:
Sipaise pizzapohjalle ketsuppia. Jaa päälle tomaattia siivuina, pizzamaustetta, viipaloituja oliiveja sekä juustoraastetta. Levitä pizzan päälle säteittäin paketti Amerikan-pekonia.