
Helppo perustaikina muffinseille. Vaihtelua saat käyttämällä suklaan tilalta esim. marjoja tai pähkinöitä.
Gluteenittomat hasselpähkinäsuklaamuffinsit
Ainekset
Työvaiheet
HUOM! Pirkka hasselpähkinätäytesuklaan tuoteselosteessa lukee "saattaa sisältää gluteenia". Jos et voi käyttää saattaa sisältää -tuotteita, vaihda suklaa johonkin toiseen mieleiseesi gluteenittomaan suklaaseen.
* Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan välissä hyvin vatkaten
4. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja jugurttia nuolijalla sekoittaen
5. Jos omistat muffinsipellin, laita koloihin paperiset muffinsivuoat ja jokaiseen reilu ruokalusikallinen taikinaa (jos et omista peltiä, laita kaksi paperista muffinsivuokaa päällekkän, jotta muffinsit eivät leviä niin helposti uunissa)
6. Laita jokaiseen vuokaan pala täytesuklaata, paina sitä kevyesti taikinaan
7. Peitä suklaapala toisella lusikallisella taikinaa (älä laita vuokia täyteen, muffinsit kohoavat hyvin)
8. Ripottele muffinsien päälle suklaa- ja hasselpähkinärouhetta
9. Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia (tällä taikinalla tulee 15kpl ns. normaalikokoisiin vuokiin, jos teet isompia, esim. amerikanmuffinsivuokiin, pidemmä paistoaikaa hieman)