Helpot gluteenittomat leipäset, joihin siemenet tuovat makua ja rakennetta.
Gluteenittomat leivät kannattaa jäähdyttämisen jälkeen pakastaa ja sulattaa aina tarpeen mukaan.
Gluteenittomat leipäset
Ainekset
Työvaiheet
1. Sekoita keskenään kuivahiiva, suola, sokeri ja psyllium
2. Lisää öljy ja kädenlämpoinen vesi, sekoita hyvin. Anna turvota n. 10min
3. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja siemenet keskenään
4. Lisää jauhoseos muutamassa erässä veteen puuhaarukalla tai vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen (taikinasta tulee melko paksua)
5. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. 30min (Laske altaaseen kuumaa vettä, laita kulho altaaseen)
6. Nostele taikinasta lusikoiden avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 12 kpl)
7. Taputtele nokareet pyöreiksi littanoiksi leipäsiksi (kastele kädet vedellä tai öljyllä, näin taikina ei tartu käsiin)
8. Ripottele päälle auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja taputtele/painele leipäsiä vielä, jotta siemenet pysyvät leivän päällä paremmin
9. Kohota vielä n. 20min
10. Paista 225 asteessa n. 15min